Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χρυσοχοΐδης : Αστυνομικοί κάθε δέκα λεπτά, θα περιπολούν σε κάθε γειτονιά

Χρυσοχοΐδης : Αστυνομικοί κάθε δέκα λεπτά, θα περιπολούν σε κάθε γειτονιά

Την παρουσία αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε κάθε γειτονιά προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» ο κ. Χρυσοχοΐδης, σημείωσε, ότι το συγκεριμένο μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή από τα μέσα του Ιανουαρίου, όταν και θα ορκιστούν 1500 αστυνομικοί οι οποίοι ήδη εκπαιδεύονται. «Μετά την ορκωμοσία 1.500 αστυνομικών, κάθε […]

Την παρουσία αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε κάθε γειτονιά προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» ο κ. Χρυσοχοΐδης, σημείωσε, ότι το συγκεριμένο μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή από τα μέσα του Ιανουαρίου, όταν και θα ορκιστούν 1500 αστυνομικοί οι οποίοι ήδη εκπαιδεύονται.

«Μετά την ορκωμοσία 1.500 αστυνομικών, κάθε δέκα λεπτά, αστυνομικές δυνάμεις ΔΙ.ΑΣ θα περιπολούν κάθε γειτονιά επί 24ωρου βάσεως.  Κάθε δέκα λεπτά οι πολίτες θα βλέπουν αστυνομικούς. Πάει, τελείωσε», αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ακόμη αναφερόμενος στα περιστατικά αστυνομικής βίας υποστήριξε ότι «δεν πρέπει να υπάρχει άκριτη αποδοχή των καταγγελιών (…)

Εχουν δοθεί οι απαντήσεις (…) κάποια από αυτά είναι εντελώς ψέματα και κάποια άλλα δεν είναι όπως ακριβώς τα περιγράφετε. Παρά ταύτα όλα διερευνώνται».

Πρόσθεσε εξάλλου ότι: «επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ καταγράφηκαν καταγγελίες για 321 περιστατικά αστυνομικής βίας και κατάχρησης εξουσίας».

Αναφερόμενος στο περιστατικό με την καταγγελία που έκανε μία φοιτήτρια και με βάση την οποία αστυνομικοί την υποχρέωσαν να κατεβάσει το παντελόνι της απάντησε πως «νόμιζα ότι μιλάμε σοβαρά».

Παράλληλα συμπλήρωσε ότι η επιτροπή Αλιβιζάτου θα ελέγχει κάθε ΕΔΕ για καταγγελίες άσκησης βίας.

Μάλιστα, προανήγγειλε ότι στις αρχές του 2020 θα κατατεθεί νομοσχέδιο μέσω του οποίου θα κατοχυρωθεί η λειτουργία μηχανισμού περιστατικών αστυνομικής βίας με ανακριτικές αρμοδιότητες από τον Συνήγορο του Πολίτη.

« Με απλά λόγια, διαφάνεια και έλεγχος. Σπάμε και αυτό το άβατο», είπε χαρακτηριστικά  και πρόσθεσε πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα αφορά στη ρύθμιση πορειών, διαδηλώσεων και συγκεντρώσεων.

Καθεμία «θα πρέπει να είναι προγραμματισμένη. Έτσι ώστε η Αστυνομία να είναι ενημερωμένη.

Πρέπει επίσης η προαναγγελία να φέρει το όνομα του οργανωτή. Κάποιου υπεύθυνου με ονοματεπώνυμο.

Και αναλόγως τον όγκο της, είτε οι διαδηλωτές θα πορεύονται πάνω στο πεζοδρόμιο. Είτε σε περιπτώσεις μαζικών διαδηλώσεων, όπως του Πολυτεχνείου, θα πορεύονται όλο το μήκος και το πλάτος της λεωφόρου».

Κληθείς να σχολιάσει τις αστυνομικές επιχειρήσεις σε καταλήψεις ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως «οι καταγγελίες είχαν γίνει εδώ και χρόνια.

Οι ιδιοκτήτες είχαν στείλει εξώδικα και είχαν ενημερώσει τις εισαγγελικές αρχές. Οι εισαγγελείς ειδοποιούν την αστυνομία. Η αστυνομία πρέπει να αποδώσει το κτίριο στον ιδιοκτήτη του.

Η ιδιοκτησία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη. Και μάλιστα εάν η αστυνομία αδιαφορήσει και δεν πράξει το καθήκον της τότε είναι υπόλογη απέναντι στη δικαιοσύνη».

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024