Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αννα Κορακάκη: Έκανα προπόνηση δίπλα σε ποντίκια, έκαιγα στόχους για να ζεσταθώ

Αννα Κορακάκη: Έκανα προπόνηση δίπλα σε ποντίκια, έκαιγα στόχους για να ζεσταθώ

Για τις άθλιες συνθήκες στις οποίες ήταν υποχρεωμένη να κάνει προπόνηση για χρόνια μίλησε η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης, Άννα Κορακάκη.

Για τις άθλιες συνθήκες υπό τις οποίες ήταν υποχρεωμένη να κάνει προπόνηση για χρόνια μίλησε η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης, Άννα Κορακάκη.

Όπως είπε η Ελληνίδα αθλήτρια από τη Δράμα, στα αυτοσχέδια… σκοπευτήρια έσταζαν τα ταβάνια, έκανε πολύ κρύο και έβγαιναν ποντίκια.

Δε μπορούσα να βγάλω προπόνηση, αλλά δεν με ένοιαζε

Μιλώντας στην εκπομπή «Μετά τα Μεσάνυχτα», η Άννα Κορακάκη ξεκαθάρισε ότι όλη αυτή η κατάσταση δεν την αποθάρρυνε, καθώς αυτό που την ένοιαζε ήταν μόνο «ο στόχος απέναντι».

Και έστειλε το μήνυμα: «Μπορείς να τα καταφέρεις ανεξαρτήτως συνθηκών».

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο η Άννα Κορακάκη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο πιστόλι 25 μέτρων και το χάλκινο μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι 10 μέτρων.

Έγινε έτσι ο δεύτερος Έλληνας αθλητής μετά τον Κωνσταντίνο Τσικλητήρα το 1912 που πέτυχε κάτι τέτοιο και η Ελληνίδα αθλήτρια στην ιστορία των Ολυμπιακών Ομάδων, που κατέκτησε δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση.

Ωστόσο για να το πετύχει αυτό πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές.

Η ολυμπιονίκης περιέγραψε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έκανε προπόνηση.

«Όταν άρχισα, οι συνθήκες στα σκοπευτήρια ήταν πολύ κακές -ακόμα και μετά το Ρίο. Ήταν τέτοιες οι συνθήκες που πολλές φορές δεν μπορούσα να βγάλω την προπόνηση. Δεν με ένοιαζε πώς ήταν, ειλικρινά. Δεν με ένοιαζε! Να στάζουν τα ταβάνια, να παγώνω, να βγαίνουν τα ποντίκια. Δεν με ένοιαζε. Ήθελα να είμαι εγώ, ο πάγκος μου και ο στόχος μου απέναντι. Δεν με ένοιαζε το γύρω-γύρω, να έπεφταν οι τοίχοι» ανέφερε.

«Θυμάμαι ότι καίγαμε καμιά φορά στα βαρέλια -για τα χέρια μου κυρίως, για να έχω την αίσθηση του όπλου και της σκανδάλης- χρησιμοποιημένους στόχους και ξύλα. Επειδή όμως είχε υγρασία εκεί μέσα ό,τι καίγαμε, έβγαζε έναν πολύ μαύρο καπνό και γέμιζε όλος ο χώρος γιατί δεν είχε και από πουθενά να φύγει. Έτσι ανεβαίναμε πάνω διότι ήταν υπόγειο. Ανοίγαμε την πόρτα για να φύγει η κάπνα και έκανε κάνα μισάωρο και με έπιαναν τα αναπνευστικά μου, γιατί είχα θέματα. Ανεβαίναμε στο αμάξι που ήταν παρκαρισμένο στον δρόμο, το ανάβαμε για να ζεσταθώ λίγο για να ξανακατέβω και να συνεχίσω» εξήγησε.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024