Είναι μερικές από όλες τις δεκάδες χώρες που είναι καλές για διαμονή. Αυτές οι τρεις χώρες προσφέρουν υγεία, ασφάλεια, καλοπέραση και εργασία με υψηλούς μισθούς

Είναι αρκετές οι χώρες στον δυτικό κόσμο που προσφέρουν υψηλή έως πολύ υψηλή ποιότητα ζωής. Ορισμένες από αυτές ωστόσο ξεχωρίζουν σε σχέση με τις υπόλοιπες, στα εργασιακά, στα οικονομικά, στο φυσικό περιβάλλον και στην υγεία. Είναι κράτη τα οποία έχουν ως προτεραιότητα τον πολίτη και έπειτα όλα τα υπόλοιπα.

Νορβηγία

Τα Ηνωμένα Έθνη κατέταξαν στη λίστα ως την καλύτερη χώρα για να μείνει και να εργαστεί κανείς, τη Νορβηγία. Αν εξαιρέσουμε το ότι είναι πανέμορφη χώρα με σπάνια και μοναδικά τοπία-φαινόμενα (Φιόρδ, σέλας κλπ) ο μέσος όρος ευτυχίας των πολιτών είναι υψηλότερος από τα υπόλοιπα κράτη. Οι μισθοί είναι αρκετά υψηλοί ακόμα και για το ανειδίκευτο προσωπικό.

Ο μέσος όρος διαβίωσης είναι τα 82 έτη που είναι αξαιρετικά υψηλός. Το σύστημα υγείας της Νορβηγίας είναι επίσης από τα καλύτερα στον κόσμο (σε αυτό διαδραματίζει σημαντικό ρόλο και η υψηλή φορολογία). Η ποιότητα ζωής βάσει του ωραρίου εργασίας και του ελεύθερου χρόνου είναι πάρα πολή υψηλή. Οι κάτοικοι έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο και οι εργασιακές συνθήκες, οι αμοιβές, οι διακοπές κλπ είναι σε υψηλότατα επίπεδα επίσης.

Ελβετία

Το σύστημα υγείας της Ελβετίας είναι πολύ ποιοτικό και λειτουργικό. Ο μέσος όρος διαβίωσης είναι εξίσου υψηλός ( για την ακρίβεια λίγο υψηλότερος της Νορβηγίας) συνοδευόμενος από μία εξαιρετική ποιότητα ζωής. Ο μέσος όρος διαβίωσης αγγίζει τα 83 έτη. Οι μισθοί είναι επίσης ουψηλοί χωρίς φυσικά να σημαίνει ότι και ο τρόπος ζωής είναι αρκετά ακριβώς.

Παρ’ όλα αυτά οι απολαβές, ο αρκετός ελεύθερος χρόνος, οι εργασιακές επιλογές, τα υπέροχα τοπία (Άλπεις, ποτάμια κλπ) προσφέρουν έναν άλλον τόνο στην καθημερινότητα των πολιτών αυτής της χώρας. Τα εργασιακά δικαιώματα προστατεύονται σε βαθμό που ο εργαζόμενος βιώνει τον σεβασμό που σε άλλες χώρες δεν υφίσταται καν.

Αυστραλία

Η Αυστραλία έχει ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης στον κόσμο. Το φυσικό της περιβάλλον περιλαμβάνει πολλές αντιθέσεις από ερήμους, μέχρι ποτάμια, λίμνες και χιονισμένα βουνά. Είναι μία χώρα που δίνει πολλές ευκαιρίες απασχόλησης με αρκετά υψηλούς μισθούς και πολύ καλές εργασιακές συνθήκες. Η ανεργία βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Η πολυπολιτισμικότητα της Αυστραλίας την καθιστά ένα μέρος με μειωμένα περιστατικά κοινωνικού ρατσισμού. Στον τομέα της εκπαίδευσης προσφέρει αρκετές ευκαιρίες για τον καθένα. Το κλίμα της είναι αρκετά ήπιο και άνετο σε σχέση με τις προηγούμενες δύο χώρες.

Η Αυστραλία διαθέτει ένα από τα πιο λειτουργικά συστήματα υγειονομικής περίθαλψης στον κόσμο που συνδυάζει ιδιωτική και δημόσια υγεία με στόχο να έχουν οι πολίτες περισσότερες επιλογές.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr