
ΣΥΡΙΖΑ : Αμήχανος και πάλι ψευδόμενος ο κ. Μητσοτάκης
«Αμήχανος και πάλι ψευδόμενος ο κ. Μητσοτάκης» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού για τη συνταγματική αναθεώρηση στη Βουλή
«Αμήχανος και πάλι ψευδόμενος ο κ. Μητσοτάκης» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού για τη συνταγματική αναθεώρηση στη Βουλή.
Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «ο κ. Μητσοτάκης δε βρήκε ούτε μισό επιχείρημα για την άρνηση της ΝΔ να ψηφίσει την ερμηνευτική διάταξη που αποσαφηνίζει ότι η δωροδοκία δεν είναι στα καθήκοντα του υπουργού αλλά επ’ ευκαιρία αυτών και άρα δεν μπορεί να έχει σύντομη παραγραφή».
Σημειώνει πως «η σιωπή του κ. Μητσοτάκη συνιστά ομολογία ενοχής για την πολιτική σκοπιμότητα του να καλύψει μελλοντικά μέσω παραγραφής υπουργούς της ΝΔ που ενδεχομένως να διερευνώνται ή να διερευνηθούν δικαστικά για δωροδοκία».
Χαρακτηρίζει ψεύδη ισχυρισμό, «προκειμένου να αντικρούσει τα επιχειρήματα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ», ότι ουδέποτε η ΝΔ πρότεινε την καθιέρωση αναλογικού εκλογικού συστήματος στο Σύνταγμα: «Διαψεύδεται από την ίδια την πρόταση της ΝΔ του 2014 που υπογράμμιζε επί λέξει “την ανάγκη ρητής καθιέρωσης μίας μορφής αναλογικού συστήματος, με δεδομένο το γεγονός ότι η ως τώρα κοινοβουλευτική μας εμπειρία έχει καταδείξει πως το αναλογικό σύστημα ανταποκρίνεται περισσότερο στις ανάγκες διεύρυνσης της δημοκρατικής νομιμοποίησης της Βουλής”».
Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι ο κ. Μητσοτάκης «δεν είχε ούτε μισό επιχείρημα για την αδιανόητη επιλογή του να ευτελίσει το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, προτείνοντας επιλογή του ακόμα και με σχετική πλειοψηφία. Μόνο διαδικαστικές δικαιολογίες και εξυπνακισμούς, όπως ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1990, στη δεύτερη θητεία του, εξελέγη με 153 ψήφους – και όχι με 145 ή 120».
Ωστόσο, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός «ξέχασε, σκόπιμα, ότι αυτό έγινε μετά από τη διάλυση της Βουλής, σύμφωνα με το άρθρο 32 του Συντάγματος, το οποίο σήμερα αναθεωρήσαμε».
- Θεσσαλονίκη: Στα δικαστήρια για δεύτερη φορά η 77χρονη που συνελήφθη μετά τον θάνατο του 82χρονου συζύγου της
- Ο Χολμς απογοητεύτηκε από τον ατζέντη του και σταμάτησε τη συνεργασία του (pic)
- Οι ΗΠΑ φτωχαίνουν, η Ευρώπη βγαίνει μπροστά – Ο νέος δείκτης που αποκαλύπτει την αληθινή εικόνα
- Το ελληνικό πεντάγραμμο αποχαιρετά τη θρυλική Μαρινέλλα
- Τι λέει ο αλγόριθμος για τη Euroleague: Ο Ολυμπιακός και η… σίγουρη τετράδα και το 25% του Παναθηναϊκού (pics)
- Πότε κάνουν πρεμιέρα τα «πορτοκαλί» τιμολόγια στην ηλεκτρική ενέργεια



