Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 15΄

Υλικά (2 μερίδες)

250 γρ. παπαρδέλες

2 κ.σ. ελαιόλαδο

650 γρ. φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδου

120 γρ. βολάκι Ανδρου, τριμμένο (παραδοσιακό τυρί του νησιού, το οποίο βρίσκουμε στα περισσότερα παντοπωλεία και σε μεγάλα σουπερμάρκετ. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε κάποιο πικάντικο κεφαλοτύρι)

Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βράζουμε τα ζυμαρικά 1 λεπτό λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία τους. Τα σουρώνουμε, κρατώντας περίπου 1 φλ. από το νερό τους, και τα ξαναβάζουμε μέσα στην κατσαρόλα για να μείνουν ζεστά (όχι πάνω στη φωτιά).

Βάζουμε σε μια ρηχή και πλατιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί λίγο, ρίχνουμε τα μανιτάρια, το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά. Προσθέτουμε το βολάκι και λίγα απ’ τά υγρά που βράσαμε τα ζυμαρικά, ανακατεύοντας συνεχώς, ώστε να γίνουν κρέμα. Τέλος, προσθέτουμε τις παπαρδέλες και ανακατεύουμε. Διορθώνουμε στο αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.

Πηγή: Γευσιγνώστης