Σαλάτα με ρόκα, σταφύλι και μπλε τυρί
Όταν η πιπεράτη ρόκα συνδυάζεται με την γλυκειά γεύση του σταφυλιού
Προετοιμασία 15΄
Υλικά (για 4 μερίδες)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. λευκό ξίδι
Αλάτι, πιπέρι
200 γρ. ρόκα
150 γρ. ρόγες σταφυλιού, κομμένες στα δύο
½ φλ. καρυδόψιχα
100 γρ. μπλε τυρί
Διαδικασία
Ετοιμάζουμε σε ένα μικρό μπολ το ντρέσινγκ χτυπώντας το λάδι, το ξίδι και λίγο αλατοπίπερο με έναν αβγοδάρτη. Πλένουμε και στεγνώνουμε τη ρόκα. Τη βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα σταφύλια. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε απαλά. Σερβίρουμε σε σαλατιέρα και βάζουμε από πάνω την καρυδόψιχα και το τυρί σπασμένο με τα χέρια μας σε μικρότερα κομμάτια.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- Οι Παλαιστίνιοι ζητούν την πλήρη ένταξη του κράτους τους στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών
- Σίνερ: «Θα παίξω στο Ρολάν Γκαρός μόνο αν είμαι 100% έτοιμος»
- Έρχεται αύξηση για τους εργαζόμενους συνταξιούχους – Οι δικαιούχοι
- Το Βερολίνο ανακαλεί τον Γερμανό πρέσβη στη Μόσχα
- Ουκρανία: Αρθρο-κόλαφος πρώην αξιωματούχου των ΗΠΑ για τους «αέναους πολέμους μας»
- Μπάλντοκ: Πίσω από μια επικείμενη μεταγραφή