Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαλλιά: Με αυτό το «κόλπο» θα μακρύνουν αμέσως

Μαλλιά: Με αυτό το «κόλπο» θα μακρύνουν αμέσως

Ορισμένες συνήθειες που κάνεις για τα μαλλιά σου πρέπει να σταματήσουν «χθες» αν θες να μακρύνουν γρήγορα

Θες να μακρύνεις τα μαλλιά σου και μάλιστα γρήγορα αλλά δεν ξέρεις τι να κάνεις. Ηρέμησε όλα γίνονται!

Λούσιμο

Πρέπει όταν τα λούζεις να βάζεις ενυδατικά προιόντα τα οποία δε σπάνε την τρίχα. Παράλληλα να κάνεις μασάζ. Το μασάζ στα μαλλιά ενισχύει τη ροή του αίματος στην περιοχή που γίνεται με αποτέλεσμα να μεταφέρει όλα τα θρεπτικά συστατικά στον θύλακα. Να χρησιμοποιείς προιόντα με κερατίνη, βιοτίνη και κατά της τριχόπτωσης.

Όταν τα στεγνώσεις από το λούσιμο μην τα χτενίζεις βρεγμένα! Τα διαλύεις χωρίς να το καταλάβεις επειδή έχουν βαρύνει λόγω νερού και σπάνε πιο εύκολα. Όταν σπάνε μειώνεται το μάκρος. Άστα να στεγνώσουν και όχι με πολύ ζεστό αέρα.

Χτένισμα

Συνδέεται και με το προηγούμενο. Αν χτενίζεις τα μαλλιά σου όταν είναι στεγνά και το κάνεις απαλά τότε θα δεις θαύματα! Αυτό οφείλεται στο ότι δεν κάνουν κόμπους άρα δε σπάνε. Επιπλέον η φυσική λιπαρότητα μεταφέρεται πιο εύκολα κατά μήκος της τρίχας, δίνοντάς της ελαστικότητα και αντοχή.

Βιταμίνες

Όταν λείπουν βασικές δομικές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία τα μαλλιά πέφτουν. Αν έστω δεν πέφτουν δε μεγαλώνουν το ίδιο γρήγορα.  Βιταμίνες του συμπλέγματος B, ο Ψευδάργυρος και η βιταμίνη D, θωρακίζουν τα μαλλιά σας και τα βοηθούν να αναπτυχθούν.

Άλλα βασικά στοιχεία όπως ο σίδηρος και το ασβέστιο παίζουν καθοριστικό ρόλο και στα μαλλιά και στα νύχια. Το θέμα είναι ο οργανισμός να είναι υγιής για να μπορείς έτσι να μακρύνεις τα μαλλιά σου. Η ισορροπημένη διατροφή και ενυδάτωση παίζει πάντα τον μεγαλύτερο ρόλο.

Κούρεμα

Μην τα κουρεύεις κάθε τρεις και λίγο. Χαλάρωσε ρε κοπέλα μου! Τα κουρεύεις τόσο συχνά που μετά σου κάνει εντύπωση που δε μακραίνουν. Άφησε τα τουλάχιστον 2 με 3 μήνες και κουρεύεις αργότερα την ψαλίδα και μόνο. Μην παίρνεις το μάκρος τους γιατί άλλο η ψαλίδα και άλλο το μάκρος. Αν τα κουρεύεις άνα 2 με 3 μήνες και ψαλίδα δε θα έχεις και θα μακρύνουν πιο γρήγορα λόγω του ότι θα έχουν δυναμώσει.

Κακές συνήθειες

Μην τα βάφεις συνέχεια και ειδικά με ντεκαπάζ. Όταν καταστρέφεις την τρίχα από την αρχή μέχρι το τέλος, μην αναρωτιέσαι μετά γιατί δε μακραίνουν. Άσε τα λίγο καιρό να βγεί το δικό τους χρώμα ή έστω μην κάνεις βαφή με ντεκαπάζ. Άλλο ένα λάθος που κάνεις, είναι ότι τα ισιώνεις συνέχεια. Πέραν του ότι τα καις, έπειτα παραπονιέσαι για ψαλίδα, πας τα κουρεύεις μία φορά τον μήνα και σου κάνει εντύπωση που είναι ακόμα κοντά. Girl relax!

Κάνε όλα τα παραπάνω και θα με θυμηθείς. Πες πως είσαι ήδη η Ραπουνζέλ!

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024