Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εκρηκτικό το κλίμα ενόψει Πολυτεχνείου : Μπαράζ καταλήψεων σε ΑΕΙ - Δόγμα μηδενικής ανοχής από την ΕΛ.ΑΣ.

Εκρηκτικό το κλίμα ενόψει Πολυτεχνείου : Μπαράζ καταλήψεων σε ΑΕΙ – Δόγμα μηδενικής ανοχής από την ΕΛ.ΑΣ.

Η εισβολή αστυνομικών στην πρώην ΑΣΟΕΕ,  ο εγκλωβισμός δεκάδων φοιτητών που είχαν εισέλθει προκειμένου να σπάσουν το «λοκ άουτ» της Συγκλήτου καθώς και οι εικόνες με αστυνομικούς να χτυπούν στην Πατησίων αναίτια φοιτήτριες, προκάλεσαν την έκρηξη της σπουδάζουσας νεολαίας

Αντιμέτωπη με μπαράζ καταλήψεων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και σχολών βρίσκεται η κυβέρνηση, λίγες ημέρες πριν τις εκδηλώσεις για την επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και τη μεγάλη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Κυριακής.

Η εισβολή αστυνομικών στην πρώην ΑΣΟΕΕ,  ο εγκλωβισμός δεκάδων φοιτητών που είχαν εισέλθει προκειμένου να σπάσουν το «λοκ άουτ» της Συγκλήτου καθώς και οι εικόνες με αστυνομικούς να χτυπούν στην Πατησίων αναίτια φοιτήτριες, προκάλεσαν την έκρηξη της σπουδάζουσας νεολαίας.

Μπαράζ καταλήψεων

Από χθες, Τρίτη, ξεκίνησαν – μετά από γενικές συνελεύσεις – μπαράζ καταλήψεων σε σχολές σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα θλιβερά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Οικονομικό πανεπιστήμιο αλλά και την καταπάτηση του ασύλου από τους αστυνομικούς όπως καταγγέλλουν οι φοιτητές.

Το κλίμα ενόψει των εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο δυναμιτίζεται επικίνδυνα. Μέχρι στιγμής στο «χορό» των καταλήψεων έχουν μπει φοιτητικοί σύλλογοι αρκετών σχολών σε όλη τη χώρα.

Ειδικότερα, κλειστά θα είναι έως και την Κυριακή το Γεωπονικό, το Πάντειο, η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, αρκετά τμήματα του ΕΚΠΑ όπως το Μαθηματικό, Φυσικό, η Ιατρική και η Νομική καθώς και το Γεωλογικό.

Στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο κατάληψη έως και την Κυριακή έχουν αποφασίσει οι φοιτητές σε όλες τις σχολές του ιδρύματος ενώ κλειστά θα παραμείνουν και αρκετά τμήματα στο Αριστοτέλειο (Φιλολογίας, Ιστορικό – Αρχαιολογικό, Πολιτικών Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών κ.α.).

Αποφάσεις για καταλήψεις υπήρξαν και στο πανεπιστήμιο της Πάτρας (Βιολογίας, Μαθηματικό, Πολιτικών Μηχανικών κ.α.) ενώ σήμερα θα υπάρξουν και νέες συνεδριάσεις φοιτητικών συλλόγων προκειμένου να ληφθούν αντίστοιχες αποφάσεις.

Δόγμα μηδενικής ανοχής από την ΕΛ.ΑΣ.

Την ίδια στιγμή η ΕΛ.ΑΣ. εμφανίζεται αποφασισμένη να εφαρμόσει πιστά το δόγμα μηδενικής ανοχής ενάντια σε όσους θα επιχειρήσουν να προκαλέσουν επεισόδια στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο αλλά και σε αυτούς που θα χρησιμοποιήσουν πανεπιστημιακά ιδρύματα προκειμένου να εξαπολύσουν επιθέσεις κατά αστυνομικών.

Η ΕΛ.ΑΣ. εκτός από την «παρέμβαση» στην ΑΣΟΕΕ συνεχίζει να εκκενώνει κατειλημμένα κτίρια στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής ρίχνοντας το βάρος στα Εξάρχεια. Χθες, άλλη μία επιχείρηση οδήγησε στην εκκένωση κτιρίου στην οδό Μπουμπουλίνας όπου είχαν βρει καταφύγιο 138 πρόσφυγες και μετανάστες.

Η Αστυνομία και η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θέλουν να κερδίσουν το «στοίχημα» της Κυριακής και να απομονώσουν ακραία στοιχεία που θα επιχειρήσουν να κάνουν επεισόδια και να μετατρέψουν το κέντρο της πόλης σε πεδίο μάχης.

Επίθεση Πέτσα κατά ΣΥΡΙΖΑ

Παρά τις αντιδράσεις φοιτητών και κομμάτων για την εισβολή αστυνομικών δυνάμεων στην πρώην ΑΣΟΕΕ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεκαθάρισε χθες, πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη – όπως είπε – να επιστρέψει τα πανεπιστήμια στους φοιτητές τους.

Την ίδια στιγμή κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «στήριξη στο άσυλο της ανομίας και της παρανομίας».

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Πέτσας δήλωσε πως το περασμένo Σάββατο η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία εξουδετέρωσε έναν επικίνδυνο βραχίονα της ελληνικής τρομοκρατίας, όπως είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι πρόκειται για σημαντική επιτυχία που περιφρουρεί τη δημόσια ασφάλεια και τη Δημοκρατία, ενώ μίλησε και για την εξάρθρωση «γιάφκας μπαχαλάκηδων και κατασκευαστήριο μολότοφ στα υπόγεια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο κ. Πέτσας επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για την παρουσία στελεχών του στο Οικονομικό πανεπιστήμιο.

«Οι Έλληνες πολίτες είδαν με έκπληξη να οργανώνεται διαδήλωση, στην οποία μετείχαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με αίτημα να συνεχιστεί η νοσηρή κατάσταση που διαμορφώθηκε κατά τα προηγούμενα χρόνια. Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε τη στήριξή του στο άσυλο της ανομίας και της παρανομίας. Απέδειξε ότι επιλέγει -και πάλι- να ταυτιστεί με τους μπαχαλάκηδες».

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024