Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χονγκ Κονγκ : Αστυνομικός κυνηγά διαδηλωτές με μοτοσικλέτα

Χονγκ Κονγκ : Αστυνομικός κυνηγά διαδηλωτές με μοτοσικλέτα

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, οι Αρχές του Χονκγ Κονγκ πήραν θέση για το ζήτημα

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει βίντεο – ντοκουμέντο που κάνει το γύρο του διαδικτύου στο Χονγκ Κονγκ με τις κατά μέτωπο συγκρούσεις διαδηλωτών – αστυνομικών.

Σε αυτό διακρίνεται αστυνομικός να κυνηγά το πλήθος με τη μοτοσικλέτα του και να πέφτει πάνω στους διαδηλωτές επιχειρώντας να τους χτυπήσει.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, οι Αρχές του Χονκγ Κονγκ πήραν θέση για το ζήτημα.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Αστυνομίας του Χονγκ Κονγκ ισχυρίστηκε ότι ο αστυνομικός που οδηγούσε μοτοσικλέτα έχασε για λίγο την όρασή του γιατί οι διαδηλωτές του έριξαν σπρέι στα μάτια.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τον προσανατολισμό του και να κινηθεί προς το πλήθος των διαδηλωτών στην πόλη Kwai Fong.

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο μοτοσικλετιστής προσπάθησε να διακρίνει πού είναι οι συνάδελφοί του και πού οι διαδηλωτές» δήλωσε ο John Tse και ισχυρίστηκε ότι «οι διαδηλωτές του επιτέθηκαν με σφυριά και τον χτύπησαν στο κεφάλι».

Η αστυνομία πάντως έθεσε σε διαθεσιμότητα τον αστυνομικό και σημείωσε ότι λαμβάνει πολύ σοβαρά το γεγονός. «Οποιαδήποτε ενέργεια παραβιάζει τον εσωτερικό κανονισμό θα αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα» ανέφερε.

Αστυνομικός πυροβολεί διαδηλωτή

Το βίντεο έρχεται μια ημέρα μετά από τις εικόνες που δείχνουν αστυνομικό, ο οποίος πραγματοποιεί σύλληψη, να βγάζει όπλο και να πυροβολεί στο στήθος από μικρή απόσταση έναν διαδηλωτή. Ο διαδηλωτής, που αρχικά μοιάζει να μην έπαθε κάτι, κατόπιν καταρρέει.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Hong Kong Free Press, ο διαδηλωτής δεν αντιδρούσε όταν έφθασαν τραυματιοφορείς να τον παραλάβουν στη συνοικία Σάι Γουάν Χο. Οι δύο διαδηλωτές, αυτός που συνελήφθη και αυτός που τραυματίστηκε, παραλήφθηκαν από ασθενοφόρο.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024