Όταν μιλάμε για φαντασία και δημιουργικότητα τότε σίγουρα δεν υπάρχουν όρια. Μετά από μινιατούρες πασίγνωστων τοποθεσιών στον κόσμο από κυβάκια, μετά από ανθισμένη κερασιά σε κλίμακα ένα προς ένα από κυβάκια, τώρα έχουμε και μια θρυλική φωτογραφική μηχανή κατασκευασμένη εξολοκλήρου από κυβάκια.

Η φωτογράφος, σχεδιάστρια και κατασκευάστρια LEGO Έλεν Σαμ (Helen Sham) παρουσίασε μια πλήρως λειτουργική κάμερα κατασκευασμένη με κυβάκια, βασισμένη πάνω στην Hasselblad 503CX, μοντέλο που έκανε την εμφάνισή του στην αγορά στα τέλη της δεκαετίας του 1980.

 

Η με έδρα την Ταϊβά δημιουργός, χρησιμοποίησε 1.120 διαφορετικά κυβάκια και μέσα σε δύο μόνον ώρες είχε έτοιμη την κιτρινόμαυρη φωτογραφική μηχανή της.

«Σχεδίασα με κυβάκια αυτή την κάμερα γιατί είμαι επίσης και φωτογράφος και αυτό το μοντέλο είναι ένα από τα αγαπημένα μου. Αγαπώ πάρα πολύ τους χειροκίνητους μηχανισμούς αυτής της συγκεκριμένης φωτογραφικής μηχανής» δήλωσε μιλώντας για τη δημιουργία της, στο My Modern Met, η Έλεν Σαμ.

 

Η εκδοχή με κυβάκια της δανέζικης εταιρείας παιχνιδιών αυτού του εμβληματικού μοντέλου δεν μοιάζει μόνον με το πρωτότυπο ως προς τη εξωτερική εμφάνιση, αλλά είναι πανομοιότυπη και ως προς τον εσωτερικό μηχανισμό!

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο:

Γράψτε το σχόλιο σας