Στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκαν την Κυριακή (10-11-2019) οι κάτοικοι στο Έλος Κισσάμου της Κρήτης, εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης, αλλά και των κατολισθήσεων, που δημιούργησαν πολλά προβλήματα στους οδηγούς.
Όπως φαίνεται χαρακτηριστικά και στα επόμενα βίντεο, τα ορμητικά νερά, που μετατράπηκαν σε χείμαρρο, λίγο έλειψαν να «καταπιούν» ταβέρνα σε χωριό, προκαλώντας σοβαρές ζημιές.
Η κακοκαιρία ξύπνησε μνήμες από τις καταστροφές του 2000
Μάλιστα όπως δήλωσε ο ιδιοκτήτης κ. Σκαλιδάκης στο zarpanews.gr, η κακοκαιρία ξύπνησε μνήμες από τις καταστροφές του 2000.
«Τρέχαμε να σώσουμε τις καρέκλες και τα τραπέζια, από τα νερά και τις λάσπες. Μας πήρε μια ώρα να τα μαζέψουμε. Όσο νερό έριξε πέρυσι το χειμώνα, το έριξε φέτος με την πρώτη βροχή. Tα νερά πετάγονταν σαν συντριβάνι στην τζαμαρία. Έχει δημιουργηθεί τρύπα στο ποτάμι και σε κάθε κακοκαιρία τα νερά μας πνίγουν», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κυρ Γιάννης, ιδιοκτήτης της ταβέρνας, που έκανε περίπου μια ώρα να βάλει ξανά σε τάξη το μαγαζί του.
Σημειώενεται πως ο πρόεδρος της κοινότητας Έλους, Νικόλας Κυριστάκης σε σχόλιό του στο facebook τόνισε την ανάγκη για τεχνικό έργο στο ποτάμι ανάμεσα στις ταβέρνες στο Έλος.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59