Μπουμπουνητά, αστραπές, βροχή και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας συνθέτουν το σκηνικό, νωρίς το πρωί της Παρασκευής, καθώς η κακοκαιρία που ξεκίνησε από χθες, συνεχίζεται.
Στην Αττική από τις 5 περίπου τα ξημερώματα, η βροχή ξεκίνησε και μέσα σε λίγα λεπτά δυνάμωσε αρκετά.
Σύμφωνα μάλιστα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα κρατήσει στην Αθήνα, αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ως το απόγευμα, όταν και αναμένεται να βελτιωθεί σταδιακά ο καιρός.
Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι ισχυρά ως το μεσημέρι κατά τόπους στην Αττική, ενώ θα επικρατούν και ισχυροί νότιοι άνεμοι έως και 6 μποφόρ, που το απόγευμα θα μετατραπούν σε δυτικούς.
Από τα ξημερώματα οι ουρανοί έχουν ανοίξει στην Αττική και βρέχει συνεχώς.
Δεν είναι βέβαια μόνο η Αττική, ο καιρός δείχνει τα δόντια του σε όλη την Ελλάδα και σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ η Πυροσβεστική, στην επαρχία, έχει δεχτεί τουλάχιστον 55 κλήσεις.
Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, τις επόμενες ώρες από την κακοκαιρία θα επηρεαστούν η ανατολική Πελοπόννησος και βαθμιαία η ανατολική Στερεά, η Εύβοια, η κεντρική και η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα η Θεσσαλία, οι Κυκλάδες και η δυτική Κρήτη.
Καταιγίδες στην Ήπειρο
Χθες Πέμπτη, έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες εκδηλώθηκαν στη βορειοδυτική χώρα με τα εντονότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στην Ήπειρο, σύμφωνα με το meteo.gr.
Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 20:00 καταγράφηκαν στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας (122 χιλιοστά) και στο Τσεπέλοβο Ιωαννίνων (100 χιλιοστά).
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).