Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προειδοποίηση Σάκη Αρναούτογλου: Νέο κύμα κακοκαιρίας από τα δυτικά την Τρίτη

Προειδοποίηση Σάκη Αρναούτογλου: Νέο κύμα κακοκαιρίας από τα δυτικά την Τρίτη

Έκτακτη προειδοποίηση για ακραία καιρικά φαινόμενα εξέδωσε ο Σάκης Αρναούτογλου

Έκτακτη προειδοποίηση για ακραία καιρικά φαινόμενα εξέδωσε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Ο μετεωρολόγος έκανε λόγο για νέο κύμα κακοκαιρίας που θα χτυπήσει τη χώρα από το μεσημέρι της Τρίτης. Σύμφωνα με τον ίδιο ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν οι κάτοικοι της Δυτικής Ελλάδας καθώς εκεί θα σημειωθούν έντονες καταιγίδες.

Ο κ. Αρναούτογλου ανέφερε ότι θα συνεχιστεί το «ατμοσφαιρικό μποτιλιάρισμα» ή αλλιώς «κόλλημα» του καιρού των τελευταίων ημερών το οποίο θα δώσει «επικίνδυνα νερά» κυρίως στη δυτική Ελλάδα για αρκετές μέρες.

Σημαντική επίσης θα είναι και η ενίσχυση των νοτιάδων κυρίως στα δυτικά όπου θα πνέουν με ιδιαίτερη σφοδρότητα μέσα στην ημέρα ενώ ευνοείται και η μεταφορά αφρικάνικης σκόνης.

Όπως τονίζει ο ίδιος είναι αναγκαία μια στοιχειώδη επαγρύπνηση και λήψη μέτρων προφύλαξης από αυτά τα επαναλαμβανόμενα αλλά και έντονα καιρικά φαινόμενα κυρίως στα δυτικά τμήματα της χώρας.

Καλλιάνος: Χαμηλό βαρομετρικό-τέρας θα επηρεάσει τη χώρα

Για νέο κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει τη χώρα την Τρίτη μίλησε και ο Γιάννης Καλλιάνος. Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι βροχές, οι καταιγίδες, οι χαλαζοπτώσεις και οι ισχυροί νοτιάδες κυρίως στο Ιόνιο Πέλαγος. Τα ακραία φαινόμενα θα προκληθούν από το χαμηλό βαρομετρικό-τέρας που θα σχηματιστεί στην κεντρική Μεσόγειο και θα επηρεάσει κυρίως την Ιταλία.

«Τα υπολείμματα αυτού του χαμηλού θα επηρεάσουν και την περιοχή μας. Από το μεσημέρι της Τρίτης ο καιρός θα ξεκινήσει να είναι άστατος από το Ιόνιο με κύρια χαρακτηριστικά τις καταιγίδες και τους πολύ ισχυρούς νοτιάδες έντασης 9-10 μποφόρ. Το βράδυ της Τρίτης τα φαινόμενα θα έχουν επεκταθεί και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Προς τις πρωινές ώρες της Τετάρτης η Αττική θα δέχεται κατά κύματα σφοδρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες» ανέφερε ο κ. Καλλιάνος.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024