Βαγδάτη : Χρήση πραγματικών πυρών από τις δυνάμεις ασφαλείας για τη διάλυση διαδηλώσεων
Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ σήμερα για να διαλύσουν τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στη γέφυρα Σουχάντα της Βαγδάτης, πυροβολώντας με πραγματικές σφαίρες στον αέρα, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες
Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ σήμερα για να διαλύσουν τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στη γέφυρα Σουχάντα της Βαγδάτης, πυροβολώντας με πραγματικές σφαίρες στον αέρα, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.
Κατά τα φαινόμενα, δεν υπάρχουν θύματα.
Οι διαδηλωτές έχουν κλείσει τη γέφυρα αυτήν από χθες το απόγευμα, καθώς συνεχίζεται το κίνημα διαμαρτυρίας που συγκλονίζει το Ιράκ από τις αρχές Οκτωβρίου.
Στο μεταξύ, η αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη καταδίκασε σήμερα τους φόνους και τις απαγωγές άοπλων διαδηλωτών από τις δυνάμεις ασφαλείας και κάλεσε τους ηγέτες του Ιράκ να ακούσουν το συντομότερο δυνατόν τα αιτήματα των χιλιάδων Ιρακινών που διαδηλώνουν εναντίον της κυβέρνησης .
«Καταγγέλλουμε τους φόνους και τις απαγωγές άοπλων διαδηλωτών, τις απειλές εναντίον της ελευθερίας του λόγου και τον κύκλο της βίας. Οι Ιρακινοί πρέπει να είναι ελεύθεροι να λάβουν από μόνοι τους αποφάσεις για το μέλλον του έθνους τους» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η πρεσβεία.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας