Η Τουρκία διεξάγει συνομιλίες με την Ρωσία για την παράδοση 18 Σύρων στρατιωτών, του συριακού κυβερνητικού στρατού, οι οποίοι συνελήφθησαν αιχμάλωτοι κοντά στην πόλη Ρας Αλ Αϊν στην βόρειο Συρία, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ

Η Τουρκία διεξάγει συνομιλίες με την Ρωσία για την παράδοση 18 Σύρων στρατιωτών, του συριακού κυβερνητικού στρατού, οι οποίοι συνελήφθησαν αιχμάλωτοι κοντά στην πόλη Ρας Αλ Αϊν στην βόρεια Συρία, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

«Διεξάγονται συνομιλίες με την ρωσική πλευρά σε σχέση με την παράδοση 18 στρατιωτών του καθεστώτος που αιχμαλωτίσθηκαν. Δυο εξ αυτών είχαν τραυματισθεί και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας τον οποίο επικαλείται το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, αναφέροντας ότι η διοίκηση «παρέδωσε στον πρόεδρο (τον Ρ..Τ.Ερντογάν) στοιχεία για την κατάσταση και έλαβε από τον ίδιο σχετικές εντολές».

Νωρίτερα, Σύροι αντάρτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία, είχαν δηλώσει ότι συνέλαβαν Σύρους στρατιώτες κοντά στην Τελ Χάουα που είναι προάστιο της Ρας Αλ Αϊν.

Στις 29 Οκτωβρίου το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya επικαλούμενο κουρδικές πηγές είχε μεταδώσει ότι τμήματα της ένοπλης συριακής αντιπολίτευσης αιχμαλώτισαν στρατιώτες του συριακού στρατού στην πόλη Τελ- Ταμέρ στην βορειοανατολική Συρία, όπου διεξήχθησαν συγκρούσεις στις οποίες συμμετείχαν τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις και υποστηριζόμενοι από την Τουρκία Σύροι αντάρτες από τη μία και κυβερνητικές συριακές δυνάμεις από την άλλη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr