Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μήνυμα Ακάρ για τη Συρία : Τίποτα δεν τελείωσε, ανά πάσα στιγμή έτοιμες οι ένοπλες δυνάμεις

Μήνυμα Ακάρ για τη Συρία : Τίποτα δεν τελείωσε, ανά πάσα στιγμή έτοιμες οι ένοπλες δυνάμεις

Στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας βρίσκεται σήμερα, Πέμπτη, ο τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, με σκοπό να επιθεωρήσει την επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» της Άγκυρας

Στα σύνορα Τουρκίας Συρίας βρίσκεται σήμερα, Πέμπτη, ο τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, με σκοπό να επιθεωρήσει την επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» της Άγκυρας .

Ο τούρκος υπουργός Άμυνας, μαζί με τον αρχηγό του στρατού ξηράς, στρατηγό Γκιουλέρ, επισκέφτηκε το 3ο Σύνταγμα Στρατού στη συνοριακή πόλη Ακτσάκαλε κι από εκεί μέσω ασυρμάτου επιδίωξε να εμψυχώσει τους στρατιώτες του που επιχειρούν απέναντι στην συριακή πόλη Τελ Αμπιάντ και να τους κρατήσει σε επιφυλακή.

«Τίποτα δεν τελείωσε ακόμη, ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί το ο,τιδήποτε. Γι’ αυτό ο καθένας σας πρέπει να είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή», είπε ο Χουλουσί Ακάρ για να λάβει την απάντηση από τους Τούρκους στρατιώτες ότι το «το ηθικό μας παραμένει ακμαίο και είμαστε έτοιμοι για κάθε αποστολή».

Ο τούρκος υπουργός Άμυνας, ενημερώθηκε από τη διοίκηση των κομάντο που δρουν στα σύνορα σχετικά με την πορεία της απόσυρσης των Κούρδων μαχητών, αλλά και την κατάσταση που επικρατεί αυτήν τη στιγμή στη ζώνη ασφαλείας των 120 χλμ. που ελέγχει η Τουρκία από το Τελ Αμπιάντ μέχρι την περιοχή Ρας αλ-Αΐν.

Οι Κούρδοι απέρριψαν την πρόταση Ασαντ να ενταχθούν στον συριακό στρατό

Η Δαμασκός κάλεσε την Τετάρτη τις κουρδικές δυνάμεις να ενταχθούν στον στρατό του συριακού καθεστώτος, μετά την επίθεση της Τουρκίας εναντίον τους, πρόταση όμως που απορρίφθηκε από τους Κούρδους.

Είχαν ζητήσει βοήθεια

Το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ έκανε αυτήν την πρόταση μετά τη σημαντικότερη ανάπτυξη του συριακού στρατού στη βόρεια και βορειοανατολική Συρία από το 2012, όταν αποσύρθηκε από την περιοχή αυτή λόγω του πολέμου.

Οι Κούρδοι της Συρίας είχαν ζητήσει αυτόν τον μήνα από το καθεστώς να τους βοηθήσει να αποκρούσουν την επίθεση της Τουρκίας, μετά την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων και το ντε φάκτο «πράσινο φως» που άναψαν οι ΗΠΑ στην επιχείρηση εναντίον τους.

«Η γενική διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων είναι έτοιμη να υποδεχτεί τα μέλη των μονάδων των, υπό τους Κούρδους, Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) που θέλουν να ενταχθούν στις τάξεις του», σύμφωνα με ανακοίνωση του συριακού υπουργείου Αμυνας, την οποία μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

«Ενας είναι ο εχθρός»

Ολοι οι Σύροι, συμπεριλαμβανομένης της κουρδικής μειονότητας, αντιμετωπίζουν «έναν εχθρό», επροστίθετο στην ανακοίνωση, υποδηλώνοντας την Τουρκία.

Το υπουργείο Εσωτερικών από την πλευρά του κάλεσε τα μέλη της κουρδικής αστυνομίας να ενταχθούν στη συριακή αστυνομία.

Οι SDF, ωστόσο, σε ανακοίνωσή τους επισήμαναν ότι δεν μπορούν να ενταχθούν στον συριακό στρατό μέχρι να υπάρξει «πολιτική συμφωνία που θα αναγνώριζε και θα διατηρούσε το καθεστώς και τη συγκεκριμένη δομή» των δυνάμεών τους.

Για να γίνει κάτι τέτοιο απαιτείται επίσης η συγκρότηση «μηχανισμού για την αναδιάρθρωση» του συριακού στρατού, πρόσθεσαν.

Η ανακοίνωση Αμπντι

Σε ξεχωριστή ανακοίνωσή του, ο ηγέτης των SDF Μαζλούμ Αμπντι ανέφερε ότι οι δυνάμεις του είχαν προτείνει διευθέτηση με την οποία θα διατηρηθεί το ειδικό καθεστώτος των SDF στις ζώνες όπου δραστηριοποιούνται σήμερα.

Αυτό θα επέτρεπε στις SDF «να αποτελέσουν τμήμα» του συριακού στρατού, έγραψε στο Twitter.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024