Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συρία : Ο Άσαντ καλεί τους Κούρδους να ενταχθούν στον στρατό

Συρία : Ο Άσαντ καλεί τους Κούρδους να ενταχθούν στον στρατό

Η πρόσκληση αυτή διατυπώνεται μετά τη μεγαλύτερη ανάπτυξη από το 2012 των δυνάμεων του Μπασάρ αλ-'Ασαντ σε αυτή την πλευρά της χώρας από την οποία είχαν αποχωρήσει μετά την έναρξη του πολέμου στη Συρία.

Η συριακή κυβέρνηση κάλεσε τις κουρδικές δυνάμεις να ενταχθούν στις τάξεις του στρατού που αναπτύσσεται στη βορειοανατολική Συρία, όπου μια τουρκική επίθεση διακόπηκε από δύο συμφωνίες εκεχειρίας, μετέδωσαν τα επίσημα μέσα ενημέρωσης στη Δαμασκό.

Η πρόσκληση αυτή διατυπώνεται μετά τη μεγαλύτερη ανάπτυξη από το 2012 των δυνάμεων του Μπασάρ αλ-‘Ασαντ σε αυτή την πλευρά της χώρας από την οποία είχαν αποχωρήσει μετά την έναρξη του πολέμου στη Συρία.

Οι κουρδικές δυνάμεις κάλεσαν νωρίτερα τον Οκτώβριο την κυβέρνηση ‘Ασαντ να τις βοηθήσει να αντικρούσουν την επίθεση που η Άγκυρα άρχισε στις 9 Οκτωβρίου, αφότου είδαν τις ΗΠΑ να τις εγκαταλείπουν μετά το ντε φάκτο πράσινο φως της Ουάσινγκτον για την τουρκική επίθεση.

«Αντιμετωπίζουμε κοινό εχθρό»

«Η γενική διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων είναι έτοιμη να υποδεχτεί τα μέλη των μονάδων των υπό τους Κούρδους Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) που θέλουν να ενταχθούν στις τάξεις του», σύμφωνα με ανακοίνωση του συριακού υπουργείου Άμυνας, την οποία μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Όλοι οι Σύροι, συμπεριλαμβανομένης της κουρδικής μειονότητας, αντιμετωπίζουν «έναν εχθρό», προσθέτει η ανακοίνωση υποδηλώνοντας την Τουρκία.

Το συριακό υπουργείο Εσωτερικών κάλεσε, από την πλευρά του, τα μέλη της κουρδικής αστυνομίας (Assayech) να ενταχθούν στις τάξεις της συριακής αστυνομίας, σύμφωνα με το SANA.

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε την περασμένη εβδομάδα μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας, συμμάχου του ‘Ασαντ, έθεσε τέλος στην τουρκική επίθεση με την αποχώρηση των κουρδικών δυνάμεων από μεγάλο μέρος της βόρειας και της βορειοανατολικής Συρίας, η οποία επέτρεψε την ενίσχυση της παρουσίας του συριακού στρατού στην περιοχή αυτή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024