Πιερρακάκης για 112: Αν σώσουμε μια ζωή θα έχουμε κάνει σωστά τη δουλειά μας
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης σημείωσε ότι το σύστημα έκτακτης ανάγκης 112 θα είναι έτοιμο στο τέλος του έτους
«Το σύστημα του 112 θα είναι έτοιμο στο τέλος του έτους. Στη συνέχεια ξεκινά το πιο δύσκολο κομμάτι της δουλειάς, το να στείλεις το σωστό μήνυμα, στη σωστή στιγμή, με τον σωστό τρόπο», δήλωσε ο υπουργός Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.
Κατά τη παρουσίαση του έργου «εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση των υπηρεσιών που αφορούν τον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτων αναγκών 112 με χρήση ΤΠΕ για τη βέλτιστη διαχείριση περιστατικών έκτακτης ανάγκης-κρίσεων και την έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών», ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε ότι «πρέπει να μπορέσουμε να εξοικειωθούμε με αυτές τις τεχνολογίες για να μπορέσουμε να τις θεωρήσουμε ως ένα από τα διαθέσιμα μέσα».
«Εάν σώσουμε έστω και μια ζωή θα έχουμε κάνει σωστά τη δουλειά μας»
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης καταλήγοντας σημείωσε ότι «δεν είναι πανάκεια, αλλά εάν μπορέσουμε να σώσουμε έστω και μια ζωή, αν μπορούμε να έχουμε έστω και μια μικρή προστιθέμενη αξία, τότε, θα έχουμε κάνει τη δουλειά μας σωστά».
«Το 112 έχει διεισδύσει για τα καλά στον δημόσιο διάλογο, ενώ μετά το Μάτι υπήρχε η αγωνία του κόσμου για την υλοποίησή του. Δεν είχε γίνει επικοινωνία από τους προκατόχους μας με όλους τους κατασκευαστές τηλεφώνων. Τους ενημερώσαμε ότι θέλαμε όλα τα τηλέφωνα να είναι λειτουργικά με το 112», τόνισε.
- Αγρότες: Παρέμειναν τη νύχτα στο Σύνταγμα – Αποχωρούν το μεσημέρι με την υπόσχεση συνέχισης του αγώνα
- Δουλειά του κεντρικού τραπεζίτη δεν είναι να δίνει συνεντεύξεις στα τρολ της «Ομάδας Αλήθειας» ούτε να κάνει ατεκμηρίωτες καταγγελίες
- Eurovision 2026: Εξοργισμένος ο Χάρης Βαρθακούρης για τον ήχο στον Β’ Ημιτελικό
- Καταγγελία της Φενέρμπαχτσε για τη σύρραξη στο ΟΑΚΑ μετά το buzzer beater του Μπόλντγουιν
- «Ανθοδέσμες» από κρουασάν και unboxing στον έρωτα, που… περνά από τον φούρνο και το ζαχαροπλαστείο
- Οδηγός πήγαινε με την όπισθεν στη ΛΕΑ της Λεωφόρου Σχιστού για να αποφύγει την κίνηση
