Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΟΦΗ – Ξάνθη 2-0

ΟΦΗ – Ξάνθη 2-0

Ο ΟΦΗ συνεχίζει τις... υψηλές πτήσεις στη φετινή SuperLeague, αφού κατάφερε να επικρατήσει της Ξάνθης 2-0 στο Ηράκλειο, διατήρησε το απόλυτο νικών στην έδρα του και πλέον βρίσκεται στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο φετινός ΟΦΗ δεν σταματάει πουθενά…

Ο Κρητικοί παρουσίασαν για ακόμη μια φορά εξαιρετικό πρόσωπο απέναντι σε έναν ανταγωνιστικό αντίπαλο και χάρη στη νίκη με σκορ 2-0 απέναντι στην Ξάνθη κατάφερε να κάνει το 4/4 στο Ηράκλειο και να βρεθεί στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Το… ντέρμπι των εκπλήξεων ανάμεσα στις δυο ομάδες επιφύλασσε γκολ, χαμένα πέναλτι, δοκάρια, με την ομάδα της Κρήτης τελικά να παίρνει τους πολύτιμους τρεις βαθμούς και να επιστρέφει στα θετικά αποτελέσματα έπειτα από το αναμενόμενο… διάλειμμα της προηγούμενης αγωνιστικής απέναντι στον Ολυμπιακό.

Παρόλα αυτά, το σύνολο του Γιώργου Σίμου δεν είχε εύκολο απόγευμα απέναντι στους μαχητικούς Ακρίτες, οι οποίοι με τη σειρά τους φιλοδοξούσαν πως θα έπαιρναν το διπλό και συγχρόνως το προβάδισμα για την καθιέρωση στην πρώτη πεντάδα.

Στο πρώτο μέρος, η ομάδα της Θράκης δεν επέτρεπε στον ΟΦΗ να βρει κενούς διαδρόμους προς την εστία της, με την αμυντική προσήλωση των φιλοξενούμενων να έχει «παγώσει» για τα καλά το ρυθμό του αγώνα.

Μια στιγμή, όμως, αρκούσε για να φέρει τους γηπεδούχους κοντά στο γκολ, στο 22′ καταλογίστηκε η εσχάτη των ποινών σε χέρι του Στάρτζεον. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ναμπί, με τον τερματοφύλακα των Ακριτών, Αμπάντ, όμως να αποκρούει και να κρατάει ανέπαφη την εστία του.

Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, ο ΟΦΗ διατηρούσε την κατοχή, κυκλοφορούσε με άνεση τη μπάλα, όμως δεν μπορούσε να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Τουλάχιστον, μέχρι το 47′.

Στο δεύτερο μέρος, οι Κρητικοί μπήκαν με δυναμισμό και έπειτα από μόλις δυο λεπτά άνοιξαν το σκορ με τον Φιγκεϊρέδο. Ο Ναμπί βρήκε υπέροχα τον επιθετικό των «μελανόλευκων», ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Αμπάντ και τον εκτέλεσε για το 1-0.

Η Ξάνθη άρχισε να αντιδρά στο τελευταίο τέταρτο του παιχνιδιού, όμως στη μοναδική καλή της στιγμή (και μετά από τραγικό λάθος του Σωτηρίου), ο Σωτηρίου κατάφερε να σταματήσει με εκπληκτικό τάκλιν τον Στάρτζεον που ήταν έτοιμος να γράψει το 1-1.

Και αφού δεν ήρθε η ισοφάριση σε εκείνο το σημείο, ο ΟΦΗ κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά του. Στο 90′  Νέιρα βρήκε με υπέροχη μπαλιά τον Σεμέδο, ο οποίος νίκησε τον αντίπαλο γκολκίπερ και σφράγισε τη νίκη για την ομάδα του.

Δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, η Ξάνθη είχε δοκάρι με τον Ρενέλα, όμως το τελικό 2-0 δεν άλλαξε, με τον ΟΦΗ να φτάνει τους 16 βαθμούς και να σκαρφαλώνει στην 3η θέση της βαθμολογίας.

ΟΦΗ (4-2-3-1): Σωτήριου, Μπραόυν (66’ Νάστος), Μαρινάκης, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Νέιρα, Μεγιάδο, Τσιλιανίδης (71’ Μάνος), Ναμπί, Σεμέδο, Φιγκεϊρέδο.

Ξάνθη (4-2-3-1): Άμπαντ, Ντίρεσταμ, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Φασίδης, Κοβάτσεβιτς (56’ Μουλέν), Τερκί, Στάρτζεον, Εντουάρντο (56’ Μπαριέντος), Ντε Αμορίμ, Φοσέ (71’ Ρενέλα).

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024