Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Όποιος είναι καλύτερος αυτός θα παίζει στον Άρη»

«Όποιος είναι καλύτερος αυτός θα παίζει στον Άρη»

Ο νέος προπονητής του Άρη μίλησε για τις σκέψεις του ενόψει του μεθαυριανού ματς με τον Παναιτωλικό (27/10, 5.15 μ.μ.)

Ο Μίχαελ Ένινγκ με δηλώσεις του στον φακό της Nova με αφορμή το κυριακάτικο παιχνίδι του Άρη με τον Παναιτωλικό (27/10, 5.15 μ.μ.) ανέλυσε το πλάνο του για τον αγώνα, τονίζοντας πως ανυπομονεί για το πρώτο του ματς στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ακόμη, αναφέρθηκε στη νίκη στην Ξάνθη στο ντεμπούτο του και στο πώς αυτή ήρθε.

Για το αν βοηθάει με την ψυχολογία το καλό ξεκίνημα: «Φυσικά, δεν υπάρχει υποκατάστατο για τις νίκες και δεν ήταν μόνο μια νίκη που ήρθε συγκυριακά, ήρθε γιατί κάναμε τις ευκαιρίες μας και αξίζαμε τη νίκη».

Για το ρεκόρ που πέτυχε, καθώς είναι ο ξένος προπονητής που πανηγύρισε πιο γρήγορα σε ντεμπούτο: «Πέρα από το ρεκόρ ήταν σημαντικό, γιατί, πετύχαμε ένα γρήγορο γκολ που μας έδωσε ηρεμία. Και στα προηγούμενα ματς η ομάδα πετύχαινε γρήγορο γκολ. Είναι σημαντικό αυτό μας δίνει σταθερότητα για το υπόλοιπο του αγώνα».

Για το ότι το γκολ μπήκε με πέναλτι: «Ήξερα πως ο Άρης είχε χάσει πολλά πέναλτι και μου είχε κάνει εντύπωση. Μέσα στην εβδομάδα κάναμε μια προετοιμασία για πέναλτι κάναμε ένα διαγωνισμό. Είχα συζητήσει με τον Μπρούνο Γκάμα αν ήθελε αυτός να είναι ο πρώτος και δέχτηκε οπότε αυτός ήταν η πρώτη μου επιλογή. Δεύτερη θα ήταν ο Μπράουν Ιντέγε. Τα πέναλτι είναι σημαντικά. Δεν πρέπει να τα χάνουμε».

Για την εικόνα που έχει μέχρι στιγμής για την ομάδα: «Αυτό που με ενθουσιάζει είναι πως οι παίκτες είναι δεκτικοί στο να μάθουν τη νέα κατάσταση, έχουμε πολύ ένταση στις προπονήσεις, ακόμη και οι παίκτες που δεν παίζουν δίνουν όλο τους το είναι στις προπονήσεις και αυτό φαίνεται και στις προπονήσεις».

Για τις πολλές χαμένες ευκαιρίες στην Ξάνθη: «Πράγματι χάθηκαν πολλές ευκαιρίες, έπρεπε να το έχουμε καθαρίσει νωρίτερα το ματς. Για το κόρνερ, υπήρχε πίεση, ήταν μια καταστροφή δεν ήταν κόρνερ, οπότε αν δεχόμασταν γκολ θα ήταν ακόμη μεγαλύτερο πλήγμα. Σε αντίθεση με άλλα ματς υπήρχε μεγαλύτερη ηρεμία και σιγουριά πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις φάσεις. Δεν είχαμε άγχος».

Για τη διαχείριση του ματς: «Ήταν πολύ σημαντικό, να κάνουμε αυτό που θέλαμε. Να κρατήσουμε την Ξάνθη, μακριά από την εστία μας και αυτό το πετύχαμε, δεν υπήρχε λόγος να ανοιχτούμε από νωρίς να βγούμε να πετύχουμε το δεύτερο γκολ. ακόμη και στο δεύτερο ημίχρονο που θεωρητικά η Ξάνθη, θα έπρεπε να πιέσει παραπάνω και εκεί την κρατήσαμε μακριά από την εστία. Ήμασταν συμπαγείς και αυτό θέλαμε».

Για το αν η ομάδα θα έχει το ίδιο πρόσωπο με τον Παναιτωλικό: «Και ναι και όχι. Είναι ένα άλλο παιχνίδι την Κυριακή. Προφανώς και υπάρχει ένας λόγος και αυτός είναι ότι έχουμε πολλούς παίκτες και πολλούς υγιείς παίκτες. Οπότε υπάρχουν κάποιες δύσκολες αποφάσεις, στο να αφήσουμε κάποιους ποδοσφαιριστές εκτός αποστολής. Ποτέ η απόφαση δεν είναι εις βάρος αυτών των ποδοσφαιριστών αλλά είναι υπέρ της ομάδας, γιατί βλέπουμε και το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Για παράδειγμα στην Ξάνθη, θέλαμε παίκτες που θα μας δώσουν μεγαλύτερη σιγουριά και στην άμυνα, οπότε έπρεπε να συμπεριληφθούν παίκτες που ταιριάζουν περισσότερο σε αυτό το πλάνο. Σε αυτό το παιχνίδι μεθαύριο θέλουμε να επιτεθούμε οπότε μπορεί να πάρουμε άλλους. Το σημαντικό είναι να μιλάμε με τους παίκτες, τους μίλησα τους εξήγησα τους λόγους, καταλαβαίνουν, η πόρτα είναι ανοιχτή για όλους. Δεν υπάρχει διάκριση σε νέους και παλιούς. Όποιος είναι καλύτερος αυτός θα παίζει».

Για το ότι ο Παναιτωλικός θα έχει νέο προπονητή: «Σίγουρα για τον Παναιτωλικό ξεκινούν όλα από το μηδέν. Οι παίκτες θα έχουν πολύ μεγάλο κίνητρο για να δείξουν στον προπονητή τους ότι αξίζουν. Είναι ένας έμπειρος προπονητής. Βέβαια ξέρουμε πως παίζουμε εντός έδρας, δεν σημαίνει πως θα έρθει η νίκη από μόνη της πρέπει να δουλέψουμε, σκληρά για τη νίκη».

Για το πρώτο του παιχνίδι στο Κλεάνθης Βικελίδης: «Το περιμένω πως και πως. Περιμένω να έρθει πολύς κόσμος, ο καιρός είναι τέλειος, η ομάδα είναι καλά οπότε ελάτε όλοι γήπεδο να διασκεδάσουμε».

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024