Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Π. Μαρινάκης και Ζ. Δημαδάμα στο One Channel για την ψήφο των αποδήμων

Π. Μαρινάκης και Ζ. Δημαδάμα στο One Channel για την ψήφο των αποδήμων

Στην εκπομπή One Line Weekend μίλησαν ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Παύλος Μαρινάκης και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Ζέφη Δημαδάμα. Εστίασαν στην ψήφο των αποδήμων, την εκλογή του ΠτΔ, τη συμφωνία των Πρεσπών.

Στην εκπομπή One Line Weekend μίλησαν ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Παύλος Μαρινάκης και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Ζέφη Δημαδάμα όπου σχολίασαν την πολιτική επικαιρότητα και συγκεκριμένα εστίασαν στην ψήφο των αποδήμων, την εκλογή του ΠτΔ, τη συμφωνία των Πρεσπών, το προσφυγικό, αλλά και την οικονομία.

Και οι δύο πολιτικοί συμφώνησαν πως σε όλα τα ζητήματα που συζητήθηκαν επιβάλλεται η συναίνεση μεταξύ των κομμάτων, η οποία εν μέρει έχει επιτευχθεί αναφορικά τουλάχιστον με την ψήφο των αποδήμων.

Ο κ. Μαρινάκης υποστήριξε πως ο βασικός στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του είναι να είναι αποτελεσματικός, ενώ εξήρε το νομοσχέδιο περί ψήφου των αποδήμων.

«Για να επιτευχθεί συναίνεση όμως, έπρεπε να υπάρξουν συνεννοήσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση σεβόμενη τα υπόλοιπα κόμματα βρίσκεται σε διαδικασία συζητήσεων».

Στο ίδιο κλίμα, η κ. Δημαδάμα δήλωσε πως «θα είναι οπισθοχώρηση αν δεν επιτευχθεί η συναίνεση. Όποιος δεν μπορέσει να υποστηρίξει μια τέτοια πρόταση θα χρεωθεί και την ευθύνη».

Για την εκλογή ΠτΔ

Αναφορικά με την εκλογή του ΠτΔ, οι δύο πολιτικοί εξέφρασαν την άποψη της μη εργαλειοποίησης της εκλογής του ΠτΔ και της ωρίμανσης των πολιτικών κομμάτων, ενώ για τη συμφωνία των Πρεσπών και πάλι κράτησαν κοινή στάση ασκώντας κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση με την κ. Δημαδάμα να υποστηρίζει πως «δεν διασφαλίστηκαν τα συμφέροντα της χώρας» και πως από δω και στο εξής «πρέπει να είμαστε η δύναμη σταθερότητας και να έχουμε σταθερές συναινέσεις».

Από την πλευρά του ο κ. Μαρινάκης περιγράφοντας τη στάση της ΝΔ, η οποία είναι «σαφής και ενιαία» είπε πως «η συμφωνία είναι δεσμευτική, ο πρωθυπουργός, ωστόσο, θα προσπαθήσει να αλλάξει ό,τι μπορεί» και συμπλήρωσε πως «το θέμα είναι να εφαρμοστεί όχι σε βάρος των Ελλήνων και πως το πρόβλημα το έχει η άλλη πλευρά που πρέπει να εφαρμόσει ρητά όσα έχει υπογράψει».

Μίλησαν ακόμα για το προσφυγικό όπου και πάλι τήρησαν κοινή στάση συναίνεσης αναδεικνύοντας τη σημασία της στάσης που θα κρατήσει η Ευρώπη απέναντι στην Ελλάδα.

«Πρέπει να πάμε στην ΕΕ ως μια ενιαία φωνή», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Δημαδάμα.

Τέλος, αναφέρθηκαν στην οικονομία με τον κ. Μαρινάκη να υποστηρίζει πως χρειάζονται ακόμα πολλές παρεμβάσεις, ωστόσο η χώρα βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση και την κ. Δημαδάμα να εκφράζει την αντίθεσή της ως προς το αναπτυξιακό νομοσχέδιο υπογραμμίζοντας πως με την εφαρμογή αυτού βάλλονται τα εργασιακά δικαιώματα.

Πηγή: Onetv.gr

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024