Ανοιχτό το ενδεχόμενο να στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ την πρόταση της κυβέρνησης για την ψήφο των απόδημων αφήνει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Πιλάλης, μιλώντας στην εκπομπή One Direct Weekend

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ την πρόταση της κυβέρνησης για την ψήφο των απόδημων αφήνει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Πιλάλης, μιλώντας στην εκπομπή One Direct Weekend.

«Πιρουέτες δεν υπάρχουν από εμάς. Όλα θα μελετηθούν και θα εξεταστούν μέσα από τις θεσμικές τους διαδικασίες. Όλα είναι ανοιχτά» τονίζει ο κ. Πιλάλης.

«Δεδομένο να υπάρξει λύση σε ένα πρόβλημα που εκκρεμεί 40 χρόνια. Το 2018 ο ΣΥΡΙΖΑ συγκρότησε διακομματική επιτροπή για το θέμα. Η σημερινή κυβέρνηση κινείται αντίθετα με κάθε ευρωπαϊκή λογική.

Δηλαδή, στο εξωτερικό, οι απόδημοι ψηφίζουν, εκλέγουν τους βουλευτές τους, αλλά η ψήφος τους δεν προσμετράται στο συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα» αναφέρει και προσθέτει πως «ισχυρίζονται πως θέλουν την ισοτιμία της ψήφου όλων των Ελλήνων, αλλά υπάρχουν λογικές στον εκλογικό νόμο, όπως το bonus των 50 εδρών, που καταπατά αυτή τη λογική».

Για το βέτο της ΕΕ στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία, σημειώνει πως «είναι ένα κακός οιωνός. έπρεπε να προχωρήσει η διαδικασία. πλήττεται η αξιοπιστία και οι προοπτικές της ΕΕ με τέτοιες πρακτικές».

Σχετικά με το προσφυγικό, αναφέρεται στον κ. Χρυσοχοϊδη «που τα είχε βρει όλα καλά στη Μόρια στην πρώτη του επίσκεψη» και τάσσεται κατά των κλειστών κέντρων κράτησης, λέγοντας πως «ότι γίνεται πρέπει να γίνεται με σεβασμό στα δικαιώματα των ανθρώπων. Τα κλειστά κέντρα κράτησης συνήθως δημιουργούν προβλήματα». «Βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια.

Αυτό το λένε όλοι, ακόμα και η νυν κυβέρνηση» λέει για το έργο του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση. «Ο κόσμος δεν πρόλαβε να νιώσει στην τσέπη του τα θετικά που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ» συμπληρώνει.

«Δεν έχει μεγάλη σημασία εάν ήμασταν έτοιμοι να κυβερνήσουμε ή όχι τον Γενάρη το 2015. Υπηρετήσαμε με τον καλύτερο τρόπο τις υποσχέσεις μας, όταν έφτασε το μνημόνιο, κάναμε την υποχώρησή μας αλλά ξανά πήγαμε στον κόσμο» λέει αναφορικά με τα όσα διατείνονται τον τελευταίο καιρό στελέχη του κόμματος του, για το αν υπήρχε ετοιμότητα για την διακυβέρνηση του τόπου το 2015.

«Δεν υπήρξε ποτέ ως σενάριο εφαρμογής το να τυπώσουμε δραχμές. Υπήρχε μια μικρή μειοψηφία του κόμματος ως άποψη, αλλά εμείς προχωράμε πάντα με τη λογική της πλειοψηφίας. Και η πλειοψηφία δεν ήταν με αυτή τη γραμμή. Άρα αποκλείω το ενδεχόμενο να έγινε κάποια σχετική νύξη στη Ρωσία» σχολιάζει αναφορικά με το αν ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 είχε απευθυνθεί στη Ρωσία για να τυπώσει δραχμές.

Πηγή: onetv.gr 

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr