Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η πολιτική αναταραχή στη Β. Μακεδονία και η ψήφος των αποδήμων στο τραπέζι του One Channel

Η πολιτική αναταραχή στη Β. Μακεδονία και η ψήφος των αποδήμων στο τραπέζι του One Channel

O συνταγματολόγος, Κωνσταντίνος Μποτόπουλος μίλησε στην εκπομπή One Line για τις εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία και το τι μπορεί να σημαίνουν για την Ελλάδα, καθώς και για τη συζήτηση γύρω από την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού,

Για τις εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία και το τι μπορεί να σημαίνουν για την Ελλάδα, καθώς και για τη συζήτηση γύρω από την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, μίλησε μέσα από την εκπομπή One Line ο συνταγματολόγος, Κωνσταντίνος Μποτόπουλος.

«Είναι μια πολύ βαριά εξέλιξη» είπε αναφερόμενος στο θέμα της πολιτικής αναταραχής στη γειτονική χώρα. «Δεν είναι μυστικό ότι όλο αυτό που είχαν οργανώσει στη Βόρεια Μακεδονία συνδεόταν με την ένταξη στο ΝΑΤΟ και μετά στην ΕΕ» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για το τι μπορεί να κάνει η χώρα μας σε περίπτωση που μια νέα κυβέρνηση στη Β. Μακεδονία αρχίσει και δεν τηρεί την συμφωνία των Πρεσπών απάντησε πως «το γεγονός της μη τήρησης των συμφωνηθέντων θα δημιουργήσει νέα δεδομένα».

«Το θέμα είναι τι θέλουμε εμείς» ξεκαθάρισε και εξήγησε πως «νομικά από τη στιγμή που το ένα μέρος αθετεί συμφωνίες υπάρχουν κάποια βήματα που μπορείς να κάνεις. Μπορούμε να φτάσουμε μέχρι και στην υπαναχώρηση». «Από πλευράς μας η θεσμική στάση είναι ότι η συμφωνία υπάρχει και παρακολουθούμε τις εξελίξεις» κατέληξε. Αναφορικά με την υπόθεση της ψήφου των αποδήμων ξεκαθάρισε πως ένα από τα «θύματα» της συζήτησης ήταν η επιστολική ψήφος.

Ωστόσο έθεσε θέμα συνταγματικότητας, αναφορικά με κάποια από τα θέματα που έχουν πέσει στο τραπέζι της συζήτησης. Αναφορικά με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως «δεν λέει εντελώς ψέματα, αλλά λέει μισές αλήθειες». Κλείνοντας ξεκαθάρισε πως «είναι μια τελευταία, αλλά σημαντική, προσπάθεια να δοθεί το δικαίωμα της ψήφου στους αποδήμους».

Πηγή: onetv.gr

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024