Προετοιμασία 40’ Μαγείρεμα 15’

Υλικά (για 4 άτομα)

24 μεγάλες γαρίδες

1 λίτρο ζωμός λαχανικών σπιτικός ή από βιολογικό κύβο

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1/2 φινόκιο ψιλοκομμένο

80 ml ούζο

350 γρ. χυλοπιτάκι

Ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι

1/3 φλ. φρέσκος μάραθος ψιλοκομμένος

150 γρ. πιπεριές Φλωρίνης ψημένες, ξεφλουδισμένες, κομμένες σε κυβάκια

30 ml ελαιόλαδο + 2 κ.σ. για το τσιγάρισμα

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Αφαιρούμε τα κεφάλια από τις γαρίδες. Τα προσθέτουμε στον ζωμό λαχανικών και βράζουμε για περίπου 30 λεπτά.

Σε μια κατσαρόλα σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το φινόκιο και σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως. Προσθέτουμε το χυλοπιτάκι και σιγά-σιγά βάζουμε λίγο από τον ζωμό που φτιάξαμε με τα κεφάλια από τις γαρίδες ανακατεύοντας. Μόλις ψηθεί το χυλοπιτάκι και έχει γλασάρει, προσθέτουμε τις γαρίδες κομμένες σε μέγεθος ζαριού, το ξύσμα από πορτοκάλι, τον μάραθο και τις πιπεριές. Αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό ακόμη και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή: Γευσιγνώστης