Χυλοπιτάκι με γαρίδες και ψητές πιπεριές
Με τα αρώματα του φινόκιο, του μάραθου και του ούζου
Προετοιμασία 40’ Μαγείρεμα 15’
Υλικά (για 4 άτομα)
24 μεγάλες γαρίδες
1 λίτρο ζωμός λαχανικών σπιτικός ή από βιολογικό κύβο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/2 φινόκιο ψιλοκομμένο
80 ml ούζο
350 γρ. χυλοπιτάκι
Ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
1/3 φλ. φρέσκος μάραθος ψιλοκομμένος
150 γρ. πιπεριές Φλωρίνης ψημένες, ξεφλουδισμένες, κομμένες σε κυβάκια
30 ml ελαιόλαδο + 2 κ.σ. για το τσιγάρισμα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Αφαιρούμε τα κεφάλια από τις γαρίδες. Τα προσθέτουμε στον ζωμό λαχανικών και βράζουμε για περίπου 30 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το φινόκιο και σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως. Προσθέτουμε το χυλοπιτάκι και σιγά-σιγά βάζουμε λίγο από τον ζωμό που φτιάξαμε με τα κεφάλια από τις γαρίδες ανακατεύοντας. Μόλις ψηθεί το χυλοπιτάκι και έχει γλασάρει, προσθέτουμε τις γαρίδες κομμένες σε μέγεθος ζαριού, το ξύσμα από πορτοκάλι, τον μάραθο και τις πιπεριές. Αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό ακόμη και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- Αττική: Φλαμίνγκο στις παραλίες – Η ΑΝΙΜΑ ψάχνει την εξήγηση
- ΤΑΙΠΕΔ: Παράταση στον διαγωνισμό για τον Λιμένα Λαυρίου – Η νέα καταληκτική ημερομηνία
- Η «ανάκριση» του Έσε: Τι είπε για Μέσι, Μαραντόνα και Πελέ (vid)
- ΗΠΑ: Τα θαλάσσια drones αλλάζουν τους όρους του πολέμου στις θάλασσες
- Γάζα: Φόβος για τα 600.000 παιδιά στη Ράφα εν μέσω βομβαρδισμών
- Παναθηναϊκός: Με Χουάντσο στο Game 5 με τη Μακάμπι