Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελλάδα, ένα φυσικό στούντιο : Τα Film Offices στην προσέλκυση ξένων παραγωγών

Ελλάδα, ένα φυσικό στούντιο : Τα Film Offices στην προσέλκυση ξένων παραγωγών

Με την Ελλάδα να αποτελεί φυσικό στούντιο λόγω της δύναμης του φωτός και του καιρού της, το σχέδιο για την δημιουργία film offices φαντάζει απαραίτητο

Με την Ελλάδα να αποτελεί φυσικό στούντιο λόγω της δύναμης του φωτός και του καιρού της, το σχέδιο για την δημιουργία film offices φαντάζει απαραίτητο.

Για αυτό τον λόγο το Υπουργείο σκοπεύει να θέσει σε λειτουργία 15 Film Offices δηλαδή γραφεία στις κατά τόπους περιφέρειες που θα βοηθούν και θα διεκπεραιώνουν τις παραγωγές ταινιών που φτάνουν κάθε φορά για γύρισμα σε κάποια περιοχή.

Τα γραφεία, δυο στην ΑΘήνα , δυο στη Θεσσαλονίκη και τα υπόλοιπα στις πρωτεύουσες των υπόλοιπων 11 περιφερειών θα απαρτίζονται από εκπαιδευμένα στελέχη και θα στοχεύουν να αναδείξουν την Ελλάδα ως τόπο οπτικοακουστικών παραγωγών, θα προωθούν κίνητρα για προσέλκυση ξένων παραγωγών, θα διευκολύνουν τους παραγωγούς με την σχετική γραφειοκρατία και θα τους πληροφορούν για τους Έλληνες επαγγελματίες του χώρου, για ξενοδοχεία, φαγητό και τρόπους μετακίνησης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του πόσο σημαντικές είναι οι παραγωγές για την χώρα μας είναι η Κεφαλονιά της οποίας ο τουρισμός μετά την ταινία «το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλη» αυξήθηκε κατά 50%.

Τα film offices είναι μία καινοτόμα και ανταγωνιστική ιδέα, η οποία θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, θα ενισχύσει τον κινηματογραφικό τουρισμό και θα προβάλλει στο εξωτερικό την δυναμική παρουσία της Ελλάδας.

Επιχορήγηση 5 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Παράλληλα, υπάρχει και το φορολογικό κίνητρο του Tax Incentive, με απαλλαγή έως 30% επί του φορολογητέου εισοδήματος για νομικά ή φυσικά πρόσωπα που επενδύουν στην οπτικοακουστική παραγωγή.

Πηγή: onetv.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024