Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Joker : Ανταγωνιστική εταιρεία διανομής έκανε την καταγγελία

Joker : Ανταγωνιστική εταιρεία διανομής έκανε την καταγγελία

Καταγγελία για την ταινία Joker έκανε όπως φαίνεται στέλεχος από ανταγωνιστική εταιρεία διανομής.

Η καταγγελία για την πολύκροτη υπόθεση Τζόκερ έγινε από ανταγωνιστική εταιρεία διανομής όπως δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής Σύγχρονου Πολιτισμού κ. Μάριος Κωστάκης.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε το πρωί της Δευτέρας η ηγεσία του υπουργείο Πολιτισμού ξεκαθαρίστηκε ότι οι δύο υπάλληλοι του υπουργείου και μέλη της Γνωμοδοτικής Επιτροπής κινήθηκαν αυτοβούλως.

Η υπουργός Λίνα Μενδώνη δήλωσε: «Είμαι εντελώς αντίθετη με τον τρόπο που έγινε ο έλεγχος από τις δυο κύριες. Έχω ζητήσει ΕΔΕ για να διαλευκανθεί πως έγινε ο χειρισμός του θέματος και αν το ήξερε η αρμόδια τμηματάρχης κυρία Αλεξομανωλάκη».

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Κωστάκης οι δύο κυρίες δεν ενημέρωσαν ως όφειλαν τους ανωτέρους τους, τουλάχιστον τον Γενικό Διευθυντή, τον Γενικό Γραμματέα και την υπουργό. Η υπουργός ανέφερε ότι σύμφωνα με την αστυνομία η μια κυρία κατέθεσε ότι είχε ενημερώσει προφορικά την τμηματάρχη της.

Η κ. Μενδώνη ανέφερε ότι έχει ζητήσει ΕΔΕ για να διαπιστωθεί αν οι υπάλληλοι ενημέρωσαν την τμηματάρχη τους Μαργαρίτα Αλεξομανωλάκη.

Ο Γενικός Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού ως όφειλε επικοινώνησε με την Αλεξομανωλάκη, όπως και με τις δύο υπαλλήλους. Ωστόσο στο πλαίσιο της έρευνας δεν ήταν δυνατόν να δώσει στη δημοσιότητα παραπάνω πληροφορίες.

Αναμονή για τα αποτέλεσμα της ΕΔΕ

Η κ. Μενδώνη αναρωτήθηκε ακόμα αν τα τελευταία χρόνια «έχουν γίνει αντίστοιχοι έλεγχο και έχουν φέρει κάποια αποτελέσματα».

«Σαν πολίτης αναρωτιέμαι πόσοι υπάλληλοι έχουν κάνει τέτοιες αυτοψίες και τι αναφορές έχουν καταθέσει» συνέχισε η υπουργός.

Ο Γενικός Διευθυντής Μάριος Κωστάκης ανέφερε ότι «τα τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει κάποιος έλεγχος γιατί δεν είχαμε καμία καταγγελία».

Το περιστατικό όπως το περιέγραψε η Λίνα Μενδώνη

Επιπλέον, η Λίνα Μενδώνη αναφέρθηκε στα γεγονότα, λέγοντας:

«Οι δυο κύριες είναι υπάλληλοι του υπουργείου πολιτισμού και μέλη της πρωτοβάθμιας γνωμοδοτικής επιτροπής, η οποία παρέχει έργο για την κατάταξη κινηματογραφικού έργου. Τα μέλη της επιτροπής έχουν δελτία ελευθέρας εισόδου σε χώρους ακροαμάτων και θεαμάτων για έλεγχο.

»Οι συγκεκριμένες κύριες υπερέβησαν το όριο αρμοδιοτήτων τους. Έλεγχος δεν σημαίνει φωνάζω δυνάμεις καταστολής. Ελέγχω σημαίνει κοιτάζω αν ο αιθουσάρχης τηρεί τους κανόνες. Αυτό από το φωνάζω τις δυνάμεις καταστολής απέχει πολύ».

Πώς κρίνεται ακατάλληλη μια ταινία

Όπως αναφέρεται στο άρθρο 37 του εν λόγω νόμου, πριν την προβολή της ταινίας στις κινηματογραφικές αίθουσες, προηγείται η υποβολή από τον παραγωγό ή διανομέα της, αίτηση στη Διεύθυνση Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων του υπουργείο Πολιτισμού,  προκειμένου να αξιολογηθεί η καταλληλότητά της.

Στην εν λόγω διεύθυνση, όπως αναφέρουν πληροφορίες, φέρονται να υπηρετούν και οι δύο κυρίες, τις οποίες η Λίνα Μενδώνη κατέδειξε ως υπεύθυνες για την εισβολή των αστυνομικών αρχών στην κινηματογραφική αίθουσα.

Κατηγορίες καταλληλότητας-Ακατάλληλος ο «Τζόκερ»

Η Διεύθυνση Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων κατόπιν εξέτασης κάθε έργου, εκδίδει πράξη, η οποία το κατατάσσει σε μία από τις ακόλουθες τέσσερις κατηγορίες καταλληλότητας:

  • Κατάλληλη για όλους.
  • Κατάλληλη για ανηλίκους άνω των 12 ετών.
  • Κατάλληλη για ανηλίκους άνω των 15 ετών.
  • Ακατάλληλη για ανηλίκους.

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024