
Σαλάτα με φακές και σταφύλι
Το φρούτο δίνει μια ξεχωριστή γεύση στις κρύες φακές και ο φρέσκος δυόσμος μοναδικό άρωμα.
Προετοιμασία 10΄ Μαγείρεμα 30΄ Αναμονή 6΄-7΄
Υλικά (για 4 μερίδες)
500 γρ. βιολογικές φακές Δομοκού
1/3 ματσάκι (1/3 φλ.) φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
5 μέτρια φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
Αλάτι
Λευκό μπαλσάμικο κατά βούληση
70 γρ. ελαιόλαδο
200 γρ. ρώγες φρέσκου σταφυλιού, κομμένες στη μέση
Διαδικασία
Βράζουμε τις φακές σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μη λιώσουν (περίπου 30 λεπτά). Αν θέλουμε να μειώσουμε τον χρόνο, μπορούμε να τις βράσουμε σε χύτρα ταχύτητας για περίπου 7 λεπτά. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν (μπορούμε να τις ξεπλύνουμε με κρύο νερό και να τις στραγγίξουμε καλά).
Ανακατεύουμε καλά σε ένα μεγάλο μπολ τις φακές και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το σταφύλι. Αφήνουμε να μαριναριστούν για 6-7 λεπτά. Προσθέτουμε το σταφύλι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- Ελβετία: Η στιγμή της σύλληψης του 31χρονου δράστη που μαχαίρωσε 3 άτομα και φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ»
- Οι παίκτες του Ολυμπιακού επιλέγουν την αγαπημένη τους στιγμή από τους πανηγυρισμούς της Euroleague (vid)
- New York Times: Η Γουατεμάλα συμφώνησε για κοινά πλήγματα με τις ΗΠΑ εναντίον συμμοριών ναρκωτικών
- «Μετρ» της απάτης 27χρονος – Παρίστανε το υψηλόβαθμο στέλεχος επιχειρήσεων και έκανε κομπίνες με ενοικιάσεις διαμερισμάτων
- Ανώτατοι Κινέζοι Δικαστές στο Εφετείο της Αθήνας
- COP31: Η διοργανώτρια Τουρκία απέκλεισε την Κύπρο από τις προετοιμασίες της συνόδου για το κλίμα
