Κυριακή 23 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Golden Visa: Ραντεβού το 2021!

Golden Visa: Ραντεβού το 2021!

O προφανής στόχος της κυβέρνησης με τα μέτρα που έχει ήδη θεσμοθετήσει, όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ, αλλά και την αναστολή του ΦΠΑ στις νέες οικοδομές για τρία ακόμα χρόνια, είναι να κινητοποιήσει την αγορά των ακινήτων

Υστερα από μία δεκαετία διαρκούς πτώσης η οικοδομή παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης. Από το 2018 η αγορά ακινήτων ανεβαίνει, μαζί και οι τιμές των οικιστικών ακινήτων, καθώς η ζήτηση πυροδοτήθηκε από το φαινόμενο της Airbnb και το ισχυρό κίνητρο της Golden Visa που απευθύνεται σε ξένους επενδυτές. Ωστόσο, παρά τις θετικές αυτές εξελίξεις, η κρίση έχει αφήσει τα σημάδια της στον ευρύτερο κλάδο (οικοδομής και κατασκευών), ο οποίος βρισκόταν στο ζενίθ με επενδύσεις 25 δισ. ευρώ το 2007. Και πέρυσι, παρά την ανάκαμψη, οι επενδύσεις ήταν μόλις 1,2 δισ. ευρώ.

Για τον προσεκτικό αναλυτή ο προφανής στόχος της κυβέρνησης με τα μέτρα που έχει ήδη θεσμοθετήσει, όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ, αλλά και την αναστολή του ΦΠΑ στις νέες οικοδομές για τρία ακόμα χρόνια, είναι να κινητοποιήσει την αγορά των ακινήτων ώστε να πάρει μπροστά η οικονομία, μέχρις ότου δημιουργηθεί το κατάλληλο επενδυτικό περιβάλλον που θα επιτρέψει να επανατοποθετηθούν επιχειρηματικά κεφάλαια στη χώρα.

Και είναι γεγονός ότι εάν η κυβέρνηση καταφέρει να αυξήσει τις επενδύσεις στην κτηματαγορά με ρυθμό 1 δισ. ευρώ ετησίως μπορεί να επιταχύνει σημαντικά την οικονομία.

Πώς όμως μπορεί να γίνει αυτό όταν ο ένας πυλώνας που κινεί την κτηματαγορά, η Golden Visa, έκλεισε ουσιαστικά τον κύκλο της διά της γραφειοκρατίας;

Και αυτό γιατί οι περιφέρειες που τους έχει ανατεθεί η σχετική αρμοδιότητα έκδοσης της Visa εργάζονται με ρυθμό σημειωτόν, δέχονται ένα ή το πολύ δύο υποψήφιους ξένους επενδυτές την ημέρα. Πλέον στην Περιφέρεια Αττικής, που υπάρχει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, και στην Κρήτη οι υπηρεσίες κλείνουν ραντεβού για το 2021(!).

Και επιπλέον πώς μπορεί να γίνει όταν όλοι, περιμένοντας τα φορολογικά κίνητρα είτε για να αγοράσουν νεόκτιστη κατοικία είτε για να επισκευάσουν ένα παλιό ακίνητο, αναβάλλουν τις αποφάσεις τους.

Sports in

Θυμήθηκε την τέχνη του ο Σπανούλης – Έβαλε 8/8 τρίποντα στην προπόνηση της Εθνικής (vid)

Ο Βασίλης Σπανούλης απέδειξε μία ακόμη φορά πως η τέχνη του δεινού σκόρερ δεν ξεχνιέται…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 23 Ιουνίου 2024