Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παραμύθια χωρίς δράκο

Παραμύθια χωρίς δράκο

Οι αυταπάτες έχουν τελειώσει και ο ελληνικός λαός που τις πλήρωσε με ένα επιπλέον Μνημόνιο και πολλές κωλοτούμπες από την προηγούμενη κυβέρνηση, αναζητά λύσεις στα πραγματικά προβλήματα

Την ώρα που ο Τσίπρας αποφάσισε να κάνει κωλοτούμπα στο ζήτημα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, αμβισβητώντας για πρώτη φορά ανοικτά την πολιτική που ως κυβέρνηση ακολουθούσε και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Μητσοτάκης εξήγγειλε από τη Νέα Υόρκη την απόσυρση όλων των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ ως το 2028.

Τι επιδίωξε ο πρώτος; Να χαϊδέψει τα αφτιά κάποιων περιβαλλοντικών ομάδων και οργανώσεων τοπικών κοινωνιών που αντιδρούν στις έρευνες για νέα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα. Πρόκειται για φωνές, τις οποίες είχε βάλει στο «αθόρυβο» ο Αλέξης Τσίπρας ως πρωθυπουργός, υπογράφοντας τις συμφωνίες ερευνών και εξόρυξης με τις ξένες πετρελαϊκές εταιρείες. Και τώρα, ως αντιπολίτευση, επιχειρεί να τις επαναπροσεγγίσει στο πλαίσιο και της «σοσιαλιστικής – πράσινης» διεύρυνσης που οραματίζεται για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τι επιδίωξε ο δεύτερος; Να χαράξει έναν ορίζοντα για πιο καθαρή ενεργειακή πολιτική στην Ελλάδα, ενταγμένης στο ευρωπαϊκό πλαίσιο στροφής προς τις ΑΠΕ και να αποσυμφορήσει τις πιέσεις που δέχεται η χώρα μας από τις Βρυξέλλες για τη χρήση του λιγνίτη. Το αποτέλεσμα ήταν να κερδίσει με την κίνηση αυτή την ανοικτή υποστήριξη των περιβαλλοντικών οργανώσεων της χώρας επιτυγχάνοντας αμέσως ό,τι επιδίωξε ο Τσίπρας με την κωλοτούμπα επιστροφής στο παρελθόν.

Δεν είναι το μοναδικό σημείο όπου ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να έχει πάθει βέρτιγκο με την ήττα του Ιουλίου και ακολουθεί την τακτική της στείρας άρνησης, αδυνατώντας να αρθρώσει ρεαλιστικές προτάσεις για το αύριο. Στις  εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για τις φοροελαφρύνσεις είδε προσπάθεια της κυβέρνησης να ευνοήσει τους λίγους και τα πολύ υψηλά εισοδήματα.

Κάθε άλλο παρά αυτό συνέβη, βέβαια, κάτι που φάνηκε από την πρώτη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Τους αφορά όλους, με τα μεγαλύτερα οφέλη να πηγαίνουν στους μικρούς και μεσαίους ιδιοκτήτες. Οσο για τις εξαγγελίες μείωσης του φόρου εισοδήματος, αν και περιορισμένες για τους μισθωτούς, αφορούν και αυτές το σύνολο των φορολογουμένων. Για τη ΔΕΗ, η ίδια τακτική από τον ΣΥΡΙΖΑ. Καμία πρόταση ή σχέδιο δεν είδαμε για να βγει η εταιρεία από το τέλμα, στο οποίο η πολιτική του την οδήγησε τα τελευταία χρόνια. Για το Ασφαλιστικό, για τις συντάξεις, για τα πλεονάσματα τα παραμύθια από την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχουν ούτε τέλος, ούτε δράκο.

Η αλήθεια είναι ότι κάπως έτσι ανέβηκε ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία το 2015. Αλλο, όμως, το 2015 και άλλο σήμερα. Οι αυταπάτες έχουν τελειώσει και ο ελληνικός λαός που τις πλήρωσε με ένα επιπλέον Μνημόνιο και πολλές κωλοτούμπες από την προηγούμενη κυβέρνηση, αναζητά λύσεις στα πραγματικά προβλήματα. Εκεί, άλλωστε, θα κριθεί το παιχνίδι της επόμενης μέρας και για την οικονομία και για τα κόμματα.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024