Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αναλυτής της CIA ο «καταδότης» του Ντόναλντ Τραμπ

Αναλυτής της CIA ο «καταδότης» του Ντόναλντ Τραμπ

Στη δίνη πολιτικού σκανδάλου μεγατόνων που εμπλέκει τον Τραμπ ζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες - Συνεχείς αποκαλύψεις που έρχονται στο προσκήνιο

Στη δίνη ενός πολιτικού σκανδάλου μεγατόνων που εμπλέκει τον Τραμπ, πολιτικούς τους αντιπάλους και ξένους ηγέτες, ζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Το «ουκρανικό σκάνδαλο» που επαναφέρει στην επικαιρότητα τις έννοιες του νόμιμου, του ηθικού και της προεδρικής παραπομπής δοκιμάζει τα όρια του αμερικανικού πολιτικού συστήματος.

Συνεχείς ωστόσο είναι οι αποκαλύψεις που έρχονται στο προσκήνιο για τον Ντόναλντ Τραμπ. Λίγη ώρα αφότου ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι ο ανώνυμος πληροφοριοδότης δεν μπορεί να είναι αξιόπιστος, καθώς «διαθέτει πληροφορίες από δεύτερο χέρι», οι New York Times γράφουν για τον μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, που αποκάλυψε τη συνομιλία μεταξύ του Τραμπ και του Ζελένσκι.

Αναλυτής της CIA ο «καταδότης»

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο μάρτυρας ανήκει στη CIA και είχε μετατεθεί στον Λευκό Οίκο. Οπως αποκαλύπτει, πρόκειται για έναν άνδρα που κατόπιν επέστρεψε στην υπηρεσία του, στους κόλπους της CIA.

Η αναφορά του, που έχει ημερομηνία 12 Αυγούστου και το περιεχόμενο της οποίας δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, υποδεικνύει κυρίως ότι έχει εκπαίδευση αναλυτή, γνωρίζει λεπτομερώς την πολιτική των ΗΠΑ για την Ευρώπη κι έχει μια «καλή αντίληψη» της πολιτικής στην Ουκρανία, σημειώνουν οι NYT.

Διαβάστε επίσης: Νάνσι Πελόζι – Ο… εφιάλτης του Ντόναλντ Τραμπ ξαναχτυπά 

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το μέλος των υπηρεσιών πληροφοριών υπογραμμίζει επίσης ότι δεν υπήρξε αυτήκοος μάρτυρας της τηλεφωνικής συνδιάλεξης. Φέρεται δε να ενημερώθηκε γι’ αυτή στο πλαίσιο των «τακτικών δια-υπηρεσιακών σχέσεων».

Ο Άντριου Μπάκατζ, ένας από τους δικηγόρους του μάρτυρα, αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες.

Επίθεση Τραμπ

Με καταγγελτικό σχόλιο, ο Τραμπ βάλλει κατά του Δημοκρατικού πρόεδρου της Επιτροπής για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

«Ο Άνταμ Σιφ επί τρία χρόνια προσπαθεί ανεπιτυχώς να βλάψει εμένα και το κόμμα μου. Μόλις είπε ότι ο ανώνυμος πληροφοριοδότης, παρόλο που διαθέτει πληροφορίες από δεύτερο χέρι, είναι αξιόπιστος. Πώς μπορεί να υφίσταται κάτι τέτοιο με μηδενική πληροφόρηση και δεδομένης της μεροληψίας που επικρατεί; Πρόκειται για απάτη των Δημοκρατικών» σχολίασε ο Τραμπ.

Η Πελόζι κατηγορεί τον Λευκό Οίκο ότι προσπάθησε να «κουκουλώσει» την υπόθεση

Νωρίτερα, η επικεφαλής των Δημοκρατικών στο αμερικανικό Κογκρέσο εξαπέλυσε επίθεση κατά του Λευκού Οίκου ότι επιχείρησε να «κουκουλώσει» την ουκρανική υπόθεση.

Η ίδια ανέφερε μάλιστα ότι με σκοπό να επιτευχθεί αυτό, καταχώρησαν την επίμαχη συνομιλία σε έναν σέρβερ που εμπεριέχει απόρρητα ή ευαίσθητα περιεχόμενα.

«Πρόκειται για ελιγμό με στόχο τη συγκάλυψη της υπόθεσης» δήλωσε η Νάνσι Πελόζι, επικαλούμενη την καταγγελία του μάρτυρα, που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η Πελόζι είπε επίσης ότι η έρευνα για την παραπομπή του Τραμπ θα επικεντρωθεί στην υπόθεση της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με την ίδια, και άλλα περιστατικά κατά τα οποία ο μεγιστάνας ενδεχομένως να καταχράστηκε την εξουσία του θα εξεταστούν αργότερα.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024