Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παραπομπή Τραμπ : Η Πελόζι κατηγορεί τον Λευκό Οίκο ότι προσπάθησε να «κουκουλώσει» την υπόθεση

Παραπομπή Τραμπ : Η Πελόζι κατηγορεί τον Λευκό Οίκο ότι προσπάθησε να «κουκουλώσει» την υπόθεση

Πολιτικός σεισμός στις ΗΠΑ - Νέος μάρτυρας καίει τον Ντόναλντ Τραμπ - Πώς απαντούν οι Δημοκρατικοί

Πολιτικός σεισμός έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ με φόντο την επικοινωνία Ντόναλντ Τραμπ με τον ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Λάδι στη φωτιά έρχονται να ρίξουν νέες αποκαλύψεις ενός μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος (whistleblower).

Η επικεφαλής των Δημοκρατικών στο αμερικανικό Κογκρέσο εξαπέλυσε επίθεση κατά του Λευκού Οίκου ότι επιχείρησε να «κουκουλώσει» την ουκρανική υπόθεση.

Η ίδια ανέφερε μάλιστα ότι με σκοπό να επιτευχθεί αυτό, καταχώρησαν την επίμαχη συνομιλία σε έναν σέρβερ που εμπεριέχει απόρρητα ή ευαίσθητα περιεχόμενα.

«Πρόκειται για έναν ελιγμό με στόχο τη συγκάλυψη» της υπόθεσης, δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, επικαλούμενη την καταγγελία του μάρτυρα, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το Κογκρέσο.

Η Πελόζι, η οποία έκανε δηλώσεις σε δημοσιογράφους στο Κάπιτολ Χιλ, είπε επίσης ότι η έρευνα για την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ, την οποία ξεκίνησαν οι Δημοκρατικοί, θα επικεντρωθεί στην υπόθεση της Ουκρανίας.

Διαβάστε επίσης: Ο επίμαχος διάλογος Τραμπ – Ζιλένσκι 

Σύμφωνα με την ίδια, και άλλα περιστατικά κατά τα οποία ο μεγιστάνας ενδεχομένως να καταχράστηκε την εξουσία του θα εξεταστούν αργότερα.

«Υστερία» των Δημοκρατικών

Ο Λευκός Οίκος κατήγγειλε σήμερα «την υστερία» των Δημοκρατικών μετά τη δημοσιοποίηση από το Κογκρέσο της περιγραφής από τον whistleblower.

«Τίποτε δεν άλλαξε με τη δημοσιοποίηση αυτής της περιγραφής, η οποία δεν είναι τίποτε περισσότερο από συρραφή αφηγήσεων από τρίτο χέρι και άρθρων του Τύπου», δήλωσε η Στέφανι Γκρίσαμ, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

«Ο Λευκός Οίκος θα συνεχίσει να απορρίπτει την υστερία και τις εσφαλμένες ερμηνείες που διαδίδονται από τους Δημοκρατικούς και πολυάριθμα μέσα ενημέρωσης», πρόσθεσε.

Πίσω στην Ουάσινγκτον ο Τραμπ

Εσπευσμένα πίσω στην Ουάσινγκτον γύρισε ο αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος βρισκόταν στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Μάλιστα, το πρώτο πράγμα που έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν να εξαπολύσει επίθεση στους Δημοκρατικούς για την εξονυχιστική τους έρευνα στην υπόθεση.

«Ηταν μια τέλεια τηλεφωνική συζήτηση» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Τραμπ.

«Ετσι μιλάει ένας αρχιμαφιόζος»

Από πλευράς του, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών Νομικών Υπηρεσιών, Ανταμ Σιφ, τόνισε ότι η υπηρεσία του θα διαλευκάνει πλήρως την υπόθεση.

Ο ίδιος μάλιστα είχε σχολιάσει με αιχμηρό τρόπο τη συζήτηση μεταξύ των δύο προέδρων.

«Είναι σαν να μιλάει ένας μαφιόζος; Τι κάνατε εσείς για εμάς; Εμείς κάναμε τόσα για εσάς αλλά αυτό δεν ήταν αμοιβαίο. Έχω να σας ζητήσω μια χάρη», ανέφερε ειρωνικά.

Σαφώς και ο πρόεδρος δεν άφησε αναπάντητες τις κατηγορίες, γράφοντας στο Twitter ότι είναι αναξιόπιστος.

Ο αμήχανος διάλογος στις κάμερες

Εκδηλη ήταν η αμηχανία του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια συνάντησή τους στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Μια συνάντηση που έγινε λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση από τον Λευκό Οίκο της απομαγνητοφωνημένης τηλεφωνικής συνομιλίας των δύο ηγετών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το βίντεο από την πρώτη συνάντηση του Τραμπ με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Οι δύο άνδρες στην προσπάθειά του να καταπολεμήσουν την αμηχανία τους έκαναν αστεία ενώπιον των δημοσιογράφων.

Διαβάστε επίσηςΤραμπ : Πώς αντιδρά στην «καυτή» συνομιλία με τον Ζελένσκι

«Με καλέσατε στην Ουάσινγκτον, αλλά ξεχάσατε να μου πείτε ημερομηνία», είπε ο Ζελένσκι στον Τραμπ, εισπράττοντας το αμήχανο χαμόγελο του Αμερικανού.

«Καλύτερα στην τηλεόραση, παρά στο τηλέφωνο», συνέχισε αναφερόμενος στην επίμαχη τηλεφωνική συνομιλία του με τον Αμερικανό πρόεδρο.

«Η Ουκρανία είναι μια χώρα με τεράστιες δυνατότητες», τόνισε, με τη σειρά του, ο Τραμπ.

«Το ξέρω, από εκεί είμαι!», ήταν η αποστομωτική απάντηση του Ζελένσκι και αμέσως έκανε το παράπονό του.

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024