Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τραμπ : Πώς αντιδρά στην «καυτή» συνομιλία με τον Ζελένσκι

Τραμπ : Πώς αντιδρά στην «καυτή» συνομιλία με τον Ζελένσκι

Σύμφωνα με τον Τραμπ, τα μέσα ενημέρωσης παρουσίασαν αυτόν τον διάλογο με τον Ζελένσκι σαν «μια συνομιλία βγαλμένη απευθείας από την κόλαση»

Ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε ότι δεν άσκησε «την παραμικρή πίεση» στην Ουκρανία. Η αντίδραση του αμερικανού προέδρου έρχεται μετά τη δημοσιοποίηση της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον ουκρανό ομόλογό του.

«Δεν υπήρξε η παραμικρή πίεση» είπε ο Τραμπ, πολύ εκνευρισμένος, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

«Είναι πιθανότατα το μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών στην αμερικανική ιστορία (…) Είναι ντροπή» πρόσθεσε.

Ανώδυνη συνομιλία

Σύμφωνα με τον Τραμπ, τα μέσα ενημέρωσης παρουσίασαν αυτόν τον διάλογο με τον Ζελένσκι σαν «μια συνομιλία βγαλμένη απευθείας από την κόλαση». Ενώ, το απομαγνητοφωνημένο κείμενο δείχνει, όπως υποστηρίζει, ότι ήταν «μια ανώδυνη συνομιλία».

«Ένα μέρος του προβλήματος συνδέεται με τα Fake News (…) Υπάρχουν πολλοί διεφθαρμένοι δημοσιογράφοι» συνέχισε.

Διαβάστε επίσης: Νάνσι Πελόζι – Ποια είναι η σκληρή «διώκτρια» του Ντόναλντ Τραμπ

Οι διάλογοι – φωτιά

Το απομαγνητοφωνημένο κείμενο δείχνει ότι ο Τραμπ ζήτησε από τον Ζελένσκι να ερευνήσει την οικογένεια του Τζο Μπάιντεν, του πιθανού αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Στο αντίγραφο ο Τραμπ ζητά από τον Ζελένσκι αν μπορεί να «μας κάνεις μία χάρη» και επέτρεψε στους ουκρανούς αξιωματούχους να συνεργαστούν με τον γενικό εισαγγελέα των ΗΠΑ για να ερευνήσουν την Crowdstrike, την εταιρεία που προσλήφθηκε για να ερευνήσει το χακάρισμα στην Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών του 2016, στον σέρβερ της οποίας ο Τραμπ είπε ότι είχαν πρόσβαση οι Ουκρανοί.

Στο χαρακτηριστικό απόσπασμα για τον γιο του Μπάιντεν, ο Ντόναλντ Τραμπ λέει στον ουρκανό ομόλογό του ότι θα ζητήσει από τον δικηγόρο του Ρούντι Τζιουλάνι, που υπήρξε και δήμαρχος της Νέας Υόρκης, να τον πάρει τηλέφωνο μαζί με τον Γενικό Εισαγγελέα.

«Γίνεται πολύ κουβέντα για τον γιο του Μπάιντεν, ότι ο Μπάιντεν σταμάτησε τη δίωξη και πολύ άνθρωποι θέλουν να μάθουν γι΄αυτό. Ό,τι μπορείς να κάνεις με τον Γενικό Εισαγγελέα θα ήταν τέλειο. Ο Μπάιντεν γύριζε και καυχιόταν ότι σταμάτησε τη δίωξη γι’ αυτό αν μπορείς να το ψάξεις… Μου φαίνεται απαίσιο».

Η απάντηση Ζελένσκι

Ο Ζελένσκι απαντά ότι γνωρίζει την περίπτωση και ότι από τη στιγμή που έχει απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή ο επόμενος γενικός εισαγγελέας θα είναι 100% δικός του υποψήφιος και ότι θα αναλάβει τον Σεπτέμβριο.

«Αυτός ή αυτή θα διερευνήσουν την κατάσταση, ειδικά στην εταιρεία που ανέφερες. Το ζήτημα της έρευνας της υπόθεσης είναι για την ακρίβεια το ζήτημα να διασφαλίσουμε την επανάκτηση της ειλικρίνειας έτσι θα το φροντίσουμε και θα εργαστούμε για τη διερεύνηση».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024