Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Politico : Ο Λευκός Οίκος δημοσιοποιεί την επίμαχη καταγγελία σε βάρος του Τραμπ

Politico : Ο Λευκός Οίκος δημοσιοποιεί την επίμαχη καταγγελία σε βάρος του Τραμπ

Στη δημοσιότητα ετοιμάζεται να δώσει ο Λευκός Οίκος την καταγγελία σχετικά με την τηλεφωνική συνομιλία που είχε o πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σύμφωνα με το Politico.

Ο Λευκός Οίκος ετοιμάζεται να δώσει στη δημοσιότητα μέχρι το τέλος της εβδομάδας την καταγγελία που έκανε ο μάρτυρας δημόσιου συμφέροντος σχετικά με την τηλεφωνική συνομιλία που είχε τον Ιούλιο o πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανέφερε το Politico, επικαλούμενο ανώτερο κυβερνητικό αξιωματούχο.

Αυτή η επικοινωνία των δύο ηγετών βρίσκεται στο επίκεντρο υπόθεσης στην οποία βασίστηκαν οι Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, ανακοινώνοντας αργά χθες το βράδυ την έναρξη επίσημης έρευνας με το ερώτημα της παραπομπής του αμερικανού προέδρου.

Το ζήτησε και η Γερουσία

Αργά χθες, η Γερουσία, που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους, ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο ζητείται να υποβληθεί στις Επιτροπές Πληροφοριών του Κογκρέσου – τόσο σε εκείνη της Βουλής των Αντιπροσώπων όσο και σε εκείνη της Γερουσίας – η καταγγελία που έκανε ο μάρτυρας δημόσιου συμφέροντος.

Ο Τραμπ δήλωσε χθες ότι ενέκρινε τη δημοσιοποίηση του απομαγνητοφωνημένου κειμένου της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, αλλά ο Λευκός Οίκος είχε αρνηθεί νωρίτερα να δώσει στη δημοσιότητα την καταγγελία.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Την ενοχή του οδηγού για το θάνατο του Ιάσονα προτείνει ο εισαγγελέας

«Η αμέλεια του κατηγορούμενου είναι βαρύτατη...» υποστήριξε ο εισαγγελέας, με τον οδηγό να τονίζει ότι «ακόμη και σήμερα η οδηγία της Αστυνομίας είναι αν υπάρχει επίσημος να μπαίνει έτσι».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024