Η Novartis δεν θα μπορούσε να λείψει από τη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα, όπου και το κεντρικό στίγμα ήταν πως η κυβέρνηση επιχειρεί αποπροσανατολισμό από την ουσία του σκανδάλου.

Επί αρκετή ώρα και μέσα σε κλίμα αμηχανίας, έγινε ανάλυση και συζήτηση για τη διαμορφωθείσα κατάσταση με αρκετούς να θεωρούν ότι η κυβερνητική επιχείρηση θα εξελιχθεί σε φιάσκο και θα πλήξει σημαντικό το κύρος της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης και του δόγματός της ότι θα υπερασπιστεί τους θεσμούς. Ο Τσίπρας φέρεται να μίλησε για «κίνηση αντιπερισπασμού και τρομοκράτησης από τη ΝΔ».

Σε κάποια στιγμή ειπώθηκε ότι καταγράφεται «φθηνός τακτικισμός» από την πλευρά της κυβέρνησης με προσωπική ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της επιλογής του να διαχωρίσει τον Αλέξη Τσίπρα και τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ιδιαίτερα επισημάνθηκε και η εσωκομματική διάσταση που έχει για τη ΝΔ η συγκεκριμένη κίνηση του Πρωθυπουργού, με αναφορές στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στις πιέσεις που άσκησε και ασκεί για να υπάρξει μετωπική σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα επίπεδα για τη Novartis και με επίκεντρο τον Τσίπρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει τους υψηλούς τόνους και προχθές δεν υπήρξε διαφοροποίηση ως προς τους χειρισμούς που έγιναν, αν και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση.

Ομως το ενδιαφέρον είναι πως έμπειρα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους στο Κοινοβούλιο αναγνωρίζουν ότι είναι σωστή η στρατηγική Μητσοτάκη στο συγκεκριμένο θέμα, παρά το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει σηκώσει υπέρμετρα ψηλά τους τόνους.

Επί των εσωκομματικών ζητημάτων για μια ακόμη φορά υπήρξαν ενστάσεις και προβληματισμός για το άνοιγμα του κόμματος και κυρίως για τον τρόπο εγγραφής, δηλ. ή με αυτοπρόσωπη παρουσία ή μέσω του e-SYRIZA με τον Τσίπρα να παραδέχεται τη δυσκολία του εγχειρήματος, αλλά να τονίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να φοβηθεί τίποτε και κανέναν από τα νέα μέλη που θα θελήσουν να εγγραφούν στο κόμμα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο