
Επίσκεψη Δένδια στη Γερμανία – Στο επίκεντρο τουρκική προκλητικότητα και προσφυγικό
Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα πραγματοποιήσει, τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, επίσκεψη στη Γερμανία
Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα πραγματοποιήσει, τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, επίσκεψη στη Γερμανία, όπου θα συναντηθεί με τον ομόλογό του, Heiko Maas.
Οι συζητήσεις θα εστιαστούν σε ζητήματα διμερούς, ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος, όπως η κατάσταση στην Ανατ. Μεσόγειο και το Αιγαίο, το μεταναστευτικό και η προοπτική ένταξης των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ.
Ως προς τα ευρωπαϊκά ζητήματα, αντικείμενο των διαβουλεύσεων αναμένεται να αποτελέσουν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το Brexit και το Μέλλον της Ευρώπης.
Περαιτέρω, η ημερήσια διάταξη θα περιλαμβάνει την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών πολιτικών, οικονομικών και εμπορικών σχέσεων.
O Υπουργός Εξωτερικών θα γίνει επίσης δεκτός από τον Πρόεδρο του γερμανικού Κοινοβουλίου, Wolfgang Schδuble.
Τέλος, θα συναντηθεί με τους επικεφαλής των έγκριτων δεξαμενών σκέψης, DGAP (Γερμανική Εταιρία για την Εξωτερική Πολιτική) και SWP (Ίδρυμα Επιστήμης και Πολιτικής), Daniela Schwarzer και Volker Perthes αντίστοιχα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Στην «πυρά» ο Τζάστιν Μπίμπερ για το live του στο Coachella
- Χρηματοδότηση για παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας στο δίκτυο της Πελοποννήσου
- Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Προαναγγέλλει μηνύσεις και αγωγές κατά της Ζωής και του Νίκου Κωνσταντόπουλου
- Ο Νορβηγός, Έσκας, σφυρίζει τη ρεβάνς της ΑΕΚ με τη Ράγιο
- HELLO! – Έρχεται την Τετάρτη με μια σπάνια συνέντευξη της Μιμής Ντενίση
- Ιταλία: Αναστέλλει την αμυντική συμφωνία με το Ισραήλ

