
Θ. Νάντσου στο One Channel: Δεν μιλάμε για κλιματική αλλαγή, αλλά για κλιματική κρίση
«Δεν πρόκειται για κλιματική αλλαγή, αλλά για κλιματική κρίση» τόνισε η κ. Νάντσου, ενώ επεσήμανε και το γεγονός πως μια τέτοια κρίση έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις και επιδεινώνει τα δύσκολα καιρικά φαινόμενα
Στην εκπομπή One Talk βρέθηκε καλεσμένη η επικεφαλής Πολιτικής της WWF Ελλάς, Θεοδότα Νάντσου, όπου μίλησε για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο περιβάλλον.
«Δεν πρόκειται για κλιματική αλλαγή, αλλά για κλιματική κρίση» τόνισε η κ. Νάντσου, ενώ επεσήμανε και το γεγονός πως μια τέτοια κρίση έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις και επιδεινώνει τα δύσκολα καιρικά φαινόμενα.
Για την καταστροφή του Αμαζονίου, η κ. Νάντσου υποστήριξε την άποψη πως πρόκειται για «ένα έγκλημα με θύτη τη μαζική κτηνοτροφία». Παράλληλα, για την Ελλάδα επεσήμανε τα εξαιρετικής σημασίας συστήματα, τη βιοποικιλότητα και τον φυσικό πλούτο, τα οποία πρέπει με πάση θυσία να προστατεύσουμε, καθώς αποτελούν «τη φυσική ασπίδα προστασίας».
Για την αποφυγή μιας τέτοιας καταστροφής, σύμφωνα με την κ. Νάντσου, επιβάλλεται μια αλλαγή που αφορά όχι μόνο τον τρόπο ζωής, αλλά «βγάζει στη φόρα και τους “γνωστούς κακούς” του πλανήτη, τη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων. Για να καθαρίσουμε το ενεργειακό κλίμα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες.
Για τη χρήση των εξορύξεων ως αναπτυξιακό μοχλό στην Ελλάδα, η κ. Νάντσου δήλωσε πως πρόκειται για «τη μεγάλη παράνοια της Ελλάδας», ενώ ανέδειξε και τη σημασία του αιγιαλού και της παραλίας στην προστασία από μεγάλες καταστροφές.
Πηγή: onetv.gr
- Γαλλία: Πέθανε η ηθοποιός Νάντια Φαρές – Είχε βρεθεί αναίσθητη σε πισίνα και νοσηλευόταν σε κώμα
- Ουκρανία: Η Ρωσία θα προσπαθήσει να εμπλέξει ξανά στον πόλεμο τη Λευκορωσία, εκτιμά ο Ζελένσκι
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Και γαλλικά υποβρύχια στο Αιγαίο
- Σε διαπραγματεύσεις ο Τραμπ με την εφορία των ΗΠΑ σε σχέση με αγωγή ύψους 10 δισ.
- Κεφαλονιά: Από την πίσω πόρτα των δικαστηρίων φυγαδεύτηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι – Θα οδηγηθούν στις φυλακές Κορυδαλλού
- Ίντερ – Κάλιαρι 3-0: Ακόμη πιο κοντά στο πρωτάθλημα οι «νερατζούρι»
