Στη Συρία το ιρανικό δεξαμενόπλοιο – Μήνυμα ΗΠΑ προς Τεχεράνη
«Όποιος έλεγε πως το Adrian Darya 1 δεν κατευθυνόταν στη Συρία αρνείται την πραγματικότητα» έγραψε ο Μπόλτον στο Twitter δίπλα σε μια δορυφορική εικόνα που δείχνει το πλοίο δύο ναυτικά μίλια από την Ταρτούς
Το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Adrian Darya 1, το οποίο έχει μπει στη μαύρη λίστα των Ηνωμένων Πολιτειών, έφθασε απέναντι από το συριακό λιμάνι Ταρτούς, δήλωσε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον.
«Όποιος έλεγε πως το Adrian Darya 1 δεν κατευθυνόταν στη Συρία αρνείται την πραγματικότητα» έγραψε ο Μπόλτον στο Twitter δίπλα σε μια δορυφορική εικόνα που δείχνει το πλοίο δύο ναυτικά μίλια από την Ταρτούς.
Anyone who said the Adrian Darya-1 wasn’t headed to #Syria is in denial. Tehran thinks it’s more important to fund the murderous Assad regime than provide for its own people. We can talk, but #Iran’s not getting any sanctions relief until it stops lying and spreading terror! pic.twitter.com/saar05T8wt
«Η Τεχεράνη πιστεύει πως είναι πιο σημαντικό να βοηθήσει το φονικό καθεστώς Άσαντ παρά τον ίδιο τον λαό της. Μπορούμε να συζητήσουμε, αλλά η Τεχεράνη δεν θα εξασφαλίσει καμία ελάφρυνση κυρώσεων όσο δεν σταματά να λέει ψέματα και να διασπείρει την τρομοκρατία» πρόσθεσε.
Ο ιστότοπος TankerTrackers, που παρακολουθεί την πορεία των δεξαμενόπλοιων, δείχνει επίσης πως το Adrian Darya 1 βρίσκεται κοντά στην Ταρτούς. Ωστόσο δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το αν το πλοίο, που μεταφέρει 2,1 εκατ. βαρέλια πετρέλαιο αξίας 140 εκατ, δολαρίων, ξεφορτώνει το φορτίο του.
Οι ΗΠΑ έχουν επανειλημμένα κατηγορήσει το Ιράν ότι σχεδιάζει να «υπαναχωρήσει» από τις υποτιθέμενες δεσμεύσεις του να μην επιτρέψει στο τάνκερ, που ήταν γνωστό με το όνομα Grace1, να πλεύσει στη Συρία μετά την απελευθέρωσή του από το Γιβραλτάρ τον περασμένο μήνα. Ωστόσο οι ιρανικές αρχές έχουν επιμείνει ότι η Τεχεράνη ποτέ δεν εγγυήθηκε ότι το τάνκερ δεν θα κατευθυνόταν στη Συρία.
Τέτοια εποχή οι περισσότεροι από εμάς νιώθουμε μια ανανεωμένη ενέργεια και διάθεση. Και σύμφωνα με την επιστήμη η άνοιξη η κατάλληλη εποχή για νέες αρχές
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Από την Πέμπτη 23 Απριλίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κάνει μια βουτιά στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με το έργο «Tζένη Τζένη - Ένα ηλιόλουστο Ρέκβιεμ»
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας