Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Αδέσποτο» πλοίο το ιρανικό δεξαμενόπλοιο, άλλαξε ξανά κατεύθυνση

«Αδέσποτο» πλοίο το ιρανικό δεξαμενόπλοιο, άλλαξε ξανά κατεύθυνση

Έξω από τις ακτές της Συρίας φέρεται να βρίσκεται το ιρανικό δεξαμενόπλοιο «Adrian Darya», το οποίο για πολλοστή φορά άλλαξε κατεύθυνση, όπως φαίνεται από την ιστοσελίδα Marine Traffic

Έξω από τις ακτές της Συρίας φέρεται να βρίσκεται το ιρανικό δεξαμενόπλοιο «Adrian Darya», το οποίο για πολλοστή φορά άλλαξε κατεύθυνση, όπως φαίνεται από την ιστοσελίδα Marine Traffic.

«Πιστεύουμε ότι θα βρίσκεται στα συριακά χωρικά ύδατα, προκειμένου να εκφορτώσει το πετρέλαιο σε άλλο πλοίο και να επιστρέψει στο Ιράν μέσω της Διώρυγας του Σουέζ» επισημαίνεται, χαρακτηριστικά, σε ανάρτηση στο Twitter.

Η είδηση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει εν μέρει τον υπουργό των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι το «Adrian Darya» ετοιμάζεται να καταπλεύσει στη Συρία. «Έχουμε αξιόπιστη πληροφόρηση ότι το τάνκερ πλέει προς το Ταρτούς της Συρίας. Ελπίζω ότι θα αλλάξει πορεία» δήλωσε, χαρακτηριστικά.

Έρχεται, επίσης, μια μέρα αφότου κυκλοφόρησε η πληροφορία πως «αρκετά τουρκικά πετρελαιοφόρα πλοία προσεγγίζουν το ιρανικό τάνκερ, κοντά στο λιμάνι της Μερσίνης, προκειμένου να παραλάβουν το ιρανικό πετρέλαιο».

Υπενθυμίζεται πως το «Adrian Daryra», το οποίο αρχικά ονομαζόταν «Grace 1», κατασχέθηκε από τις αρχές του Γιβραλτάρ στις 4 Ιουλίου, υπό την υποψηφία της μεταφοράς ιρανικού πετρελαίου στη Συρία, κατά παράβαση των ευρωπαϊκών κυρώσεων.

Στα μέσα Αυγούστου, το πετρελαιοφόρο αφέθηκε ελεύθερο, αφού το Γιβραλτάρ έλαβε εγγυήσεις από την Τεχεράνη ότι δεν πρόκειται να παραδώσει το επίμαχο φορτίο στη Συρία.

Οι ΗΠΑ, από την πλευρά τους, προσπάθησαν να εμποδίσουν την «απελευθέρωση» του τάνκερ, υποβάλλοντας αίτημα νέας «κατάσχεσης», το οποίο ωστόσο απορρίφθηκε.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024