Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Adrian Darya 1: Το ιρανικό δεξαμενόπλοιο εντοπίστηκε στα ανοιχτά του συριακού λιμένος Ταρτούς

Adrian Darya 1: Το ιρανικό δεξαμενόπλοιο εντοπίστηκε στα ανοιχτά του συριακού λιμένος Ταρτούς

Το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Adrian Darya 1 φωτογραφήθηκε από δορυφόρο στα ανοιχτά του συριακού λιμένος Ταρτούς, ανακοίνωσε σήμερα η Maxar Technologies Inc., μια αμερικανική εταιρεία διαστημικής τεχνολογίας

Το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Adrian Darya 1, το οποίο αποτέλεσε τους τελευταίους μήνες την αφορμή νέων εντάσεων μεταξύ της Τεχεράνης και Δυτικών μεγάλων δυνάμεων και το οποίο σταμάτησε να εκπέμπει σήμα ανοιχτά της Συρίας νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, φωτογραφήθηκε από δορυφόρο στα ανοιχτά του συριακού λιμένος Ταρτούς, ανακοίνωσε σήμερα η Maxar Technologies Inc., μια αμερικανική εταιρεία διαστημικής τεχνολογίας.

Η εικόνα που παρέσχε η Maxar δείχνει το δεξαμενόπλοιο Adrian Darya 1 πολύ κοντά στην Ταρτούς στις 6 Σεπτεμβρίου.

Το πλοίο δείχνει να απενεργοποίησε τον αναμεταδότη του στη Μεσόγειο δυτικά της Συρίας, έδειξαν την Τρίτη δεδομένα της υπηρεσίας Refinitiv, που παρακολουθεί τη ναυσιπλοΐα.

Το τάνκερ, που είναι φορτωμένο με 2,1 εκατομμύρια βαρέλια ιρανικού αργού, εξέπεμψε τελευταία φορά σήμα δίδοντας τη θέση του μεταξύ της Κύπρου και της Συρίας πλέοντας προς βορράν στις 15:53 ώρα Γκρίνουιτς (18:53 ώρα Ελλάδας) της Δευτέρας, σύμφωνα με τα δεδομένα αυτά.

Το πλοίο, το οποίο προηγουμένως ονομαζόταν Grace 1, είχε συλληφθεί από τις ειδικές δυνάμεις του Βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού ανοιχτά του Γιβραλτάρ την 4η Ιουλίου, καθώς υπήρχαν υποψίες πως σκόπευε να μεταφέρει αργό στη Συρία, παραβιάζοντας τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δύο εβδομάδες αργότερα το Ιράν συνέλαβε σε αντίποινα ένα υπό βρετανική σημαία δεξαμενόπλοιο στο Στενό του Χορμούζ.

Το Γιβραλτάρ άφησε ελεύθερο το ιρανικό δεξαμενόπλοιο στις 15 Αυγούστου, αφού επιδόθηκαν επίσημες έγγραφες διαβεβαιώσεις από την Τεχεράνη ότι το φορτίο του δε θα παραδιδόταν στη Συρία.

Ωστόσο, ναυτιλιακές πηγές δηλώνουν ότι είναι πιθανόν το τάνκερ να προσπαθήσει να κάνει μια μεταφορά από πλοίο σε πλοίο, αδειάζοντας μέρος του φορτίου του σε άλλο πλοίο, μετά τη δήλωση του Ιράν ότι έχει ολοκληρωθεί μια πώληση.

Η Ουάσινγκτον έχει προειδοποιήσει τα κράτη κατά της παροχής βοήθειας προς το πλοίο, σημειώνοντας ότι θα τη θεωρήσει υποστήριξη σε μια τρομοκρατική οργάνωση, στη συγκεκριμένη περίπτωση τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έχει βάλει στη μαύρη λίστα το πλοίο αυτό.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024