Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποκάλυψη Γαβρά: Άκουσα όλες τις επίμαχες ηχογραφήσεις Βαρουφάκη από τα Eurogroup

Αποκάλυψη Γαβρά: Άκουσα όλες τις επίμαχες ηχογραφήσεις Βαρουφάκη από τα Eurogroup

«Μιλάνε για ώρες και επαναλαμβάνουν τα ίδια πράγματα» είπε ο διάσημος σκηνοθέτης για τις ηχογραφήσεις του Eurogroup που άκουσε για τη νέα του ταινία «Ενήλικοι στο Δωμάτιο».

Σάλο είχε προκαλέσει την άνοιξη του 2015 η αποκάλυψη δημοσιογράφου του New York Times ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, είχε ηχογραφήσεις τους ομολόγους του κατά τη διάρκεια των συνόδων του Εurogroup, κάτι που έχει επιβεβαιώσει και ο ίδιος.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο σκηνοθέτης της ταινίας «Ενήλικοι στο Δωμάτιο» Κώστας Γαβράς, ο οποίος μετέφερε στη μεγάλη οθόνη το βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών για τις ταραχώδεις διαπραγματεύσεις του 2015, αποκαλύπτει ότι για τις ανάγκες της ταινίας του άκουσε τις ηχογραφημένες συζητήσεις από το συγκεκριμένο Eurogroup, τις οποίες του έδωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

«Ο Βαρουφάκης μου έδειξε ώρες και ώρες ηχογραφήσεων»

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο oneman.gr, ερωτηθείς σχετικά με τη νέα του ταινία που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας και για το αν «ήταν τώρα η σωστή στιγμή, το σωστό θέμα για να το κάνετε; Γιατί τώρα;», ο σκηνοθέτης αποκάλυψε ότι άκουσε ώρες και ώρες από τις ηχογραφήσεις του Γιάνη Βαρουφάκη.

«Άρχισα να δουλεύω στο σενάριο πριν 4 χρόνια, το σημαντικό ήταν να βρω τη γωνία για να πω την ιστορία, και τη βρήκα χάρη στο βιβλίο του Βαρουφάκη. 2-3 χρόνια πριν. Επίσης ερεύνησα όλα όσα λέει στο βιβλίο του, όχι επειδή δεν τον εμπιστευόμουν, αλλά μου έδειξε τις ομιλίες, τις σημειώσεις του, ηχογραφήσεις επίσης. Οπότε επιβεβαίωσα. Ώρες και ώρες ηχογραφήσεων. Πολύ μακρά διαδικασία», είπε χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης.

«Μιλάνε για ώρες και επαναλαμβάνουν τα ίδια πράγματα»

Τέλος, σε ερώτηση που δέχθηκε για το πώς ένιωσε όταν άκουσε τις ηχογραφήσεις, ο Κώστας Γαβράς απάντησε:

«Μιλάνε για ώρες και επαναλαμβάνουν τα ίδια πράγματα. Παράξενο. Το ότι οι άνθρωποι αυτοί μιλάνε μόνο για οικονομία και χρήματα και τράπεζες και δεν υπάρχει καμία παρουσία ανθρώπων στα λεγόμενα. Μόνο γραφικά, αλλά όχι άνθρωποι. Νούμερα, όχι άνθρωποι. Πίσω από τα πάντα κρύβονται και επηρεάζονται άνθρωποι, αλλά ήταν συναρπαστικό να διαπιστώνεις την απουσία του ανθρώπου από όλο αυτό. Έχω πάει στην Ελλάδα αυτά τα χρόνια, διαβάζω, βλέπω, ξέρω πόσο υποφέρουν οι άνθρωποι. Οπότε αυτό ήταν το πρώτο πολύ αρνητικό συναίσθημα για την όλη ιστορία και το Eurogroup».

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024