Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σκηνικό S-400 στήνει ο Ερντογάν με τα ρωσικά μαχητικά Su-35 και Su -57

Σκηνικό S-400 στήνει ο Ερντογάν με τα ρωσικά μαχητικά Su-35 και Su -57

Το ίδιο σκηνικό με την απόκτηση των ρωσικών πυραύλων S-400 στήνει ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χρησιμοποιώντας αυτήν τη φορά ως όπλο τα ρωσικά μαχητικά Su-35 και Su-57 για να πιέσει τις ΗΠΑ και να εδραιώσει τη θέση του στην ευαίσθητη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

Το ίδιο σκηνικό με την απόκτηση των ρωσικών πυραύλων S-400 στήνει ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χρησιμοποιώντας αυτήν τη φορά ως όπλο τα ρωσικά μαχητικά Su-35 και Su-57 για να πιέσει τις ΗΠΑ και να εδραιώσει τη θέση του στην εύφλεκτη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

Το… χαρτί των ρωσικών μαχητικών

Μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αποβάλουν την Τουρκία από το πρόγραμμα των αμερικανικών μαχητικών F-35, λόγω της απόκτησης από την Αγκυρα του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400, ο τούρκος πρόεδρος έχει ρίξει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης το χαρτί της απόκτησης των ρωσικών μαχητικών.

Oπως και με τους S-400, η Τουρκία επιχειρεί να εκμεταλλευτεί το γεωπολιτικό μπρα-ντε-φερ ΗΠΑ – Ρωσίας προκειμένου να προωθήσει με τον πιο αποτελεσματικό, κατ΄αυτήν, τρόπο τα συμφέροντά της στην περιοχή.

Από την ημέρα που ο τούρκος πρόεδρος επισκέφθηκε με τον ρώσο ομόλογό του τη στρατιωτική έκθεση MAX-2019 στη Μόσχα, το θέμα της απόκτησης από την Αγκυρα των ρωσικών μαχητικών, αντί των αμερικανικών, βρίσκεται διαρκώς στην επικαιρότητα.

Το νέο σίριαλ

Το νέο σίριαλ σκηνοθετείται και συντηρείται από τον ίδιο τον Ερντογάν, ο οποίος γνωρίζει καλά τους κανόνες και στο παιχνίδι της επικοινωνίας.

Ετσι, μετά τις προχθεσινές δηλώσεις με τις οποίες άφησε να πλανάται το ενδεχόμενο απόκτησης των ρωσικών μαχητικών Su-35 και Su -57, ο τούρκος πρόεδρος επανήλθε την Παρασκευή, διευκρινίζοντας ότι η Τουρκία όχι μόνο εξετάζει αυτήν την εναλλακτική αλλά βρίσκεται σε συζητήσεις με τη ρωσική πλευρά.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, επικαλούμενο το πρακτορείο Ria Novosti, ο Ερντογάν δήλωσε πως Μόσχα και Αγκυρα διεξάγουν συνομιλίες για την αγορά των μαχητικών Su-57.

«Οι συνομιλίες συνεχίζονται, θα συνεχισθούν. Μετά τη MAX-2019 στη Ρωσία, παρέμειναν οι εκπρόσωποι των υπουργείων μας που εργάζονται εκεί. Θα ενεργήσουμε, θέτοντας στο τραπέζι των συνομιλιών τους δικούς μας όρους για τη δανειοδότηση και την από κοινού παραγωγή» είπε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους στους δημοσιογράφους.

Ενδιαφέρον και για μη επανδρωμένα

Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι υπάρχει ενδιαφέρον για ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, αλλά «πρέπει να λάβουμε μέτρα για να διαφυλάξουμε την αμυντική βιομηχανία μας και από αυτήν την άποψη πρέπει να δούμε τα ρωσικά μαχητικά Su-35 και Su-57».

Παράλληλα, σημείωσε ότι αν η Ουάσιγκτον δεν αλλάξει στάση στο ζήτημα της πώλησης των F-35, η Αγκυρα θα «αναζητήσει διέξοδο από αυτήν την κατάσταση».

Ο τούρκος πρόεδρος δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι το κύριο θέμα της συνεργασίας με τη Ρωσία στον αμυντικό τομέα, είναι η πώληση των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400.

Στην ίδια γραμμή και ο Τσαβούσογλου

Από την πλευρά του, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε από το Οσλο: «Ποτέ δεν είπαμε ότι αγοράζουμε αεροσκάφη από τη Ρωσία, είμαστε μέρος των F-35, αλλά αν δεν μπορέσουμε να αγοράσουμε τα F-35, θα κοιτάξουμε εναλλακτικές λύσεις» και «δεν αποκλείουμε οποιαδήποτε πιθανότητα».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024