Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν : Εξετάζουμε την αγορά ρωσικών μαχητικών Su-35 και Su-57 αντί των F-35

Ερντογάν : Εξετάζουμε την αγορά ρωσικών μαχητικών Su-35 και Su-57 αντί των F-35

«Γιατί όχι; Δεν ήρθαμε εδώ (στη Μόσχα) για το τίποτα», απάντησε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο η χώρα του να αγοράσει ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Σουχόι Su-35 και Su-57 στη θέση των F-35.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η χώρα του να αγοράσει ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Σουχόι Su-35 και Su-57, μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αποκλείσουν την Αγκυρα από το πρόγραμμα συμπαραγωγής των μαχητικών πέμπτης γενιάς F-35, απαντώντας «γιατί όχι;» όταν ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της επιστροφής του από τη Μόσχα.

«Δεν ήρθαμε εδώ για το τίποτα»

«Γιατί όχι; Δεν ήρθαμε εδώ για το τίποτα. Αφού ενημερωθούμε για την οριστική απόφαση των ΗΠΑ (για τα F-35), θα κάνουμε τις κινήσεις μας (…). Η αγορά που μας επιτρέπει να καλύψουμε τις ανάγκες μας είναι μεγάλη», δήλωσε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στο αεροσκάφος με το οποίο επέστρεφε από τη Ρωσία.

Ο τούρκος πρόεδρος επισκέφθηκε μεταξύ άλλων την αεροπορική έκθεση MAKS, στη Μόσχα, και είδε να επιδεικνύονται οι δυνατότητες των δύο τύπων ρωσικών μαχητικών πολλαπλών ρόλων.

Η ένταση στις σχέσεις

Η σχέση της Αγκυρας με την Ουάσιγκτον, που πέρασε αρκετές τρικυμίες τα τελευταία χρόνια, μπήκε τον Ιούλιο σε ακόμη μια περίοδο έντασης, μετά τον αποκλεισμό της Τουρκίας από το πρόγραμμα συμπαραγωγής των F-35 εξαιτίας της αγοράς από την τουρκική κυβέρνηση του ρωσικού συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας S-400, αντί του αμερικανικού Patriot.

Η Ουάσιγκτον ανήγγειλε ότι η τουρκική συμμετοχή στο πρόγραμμα των F-35 θα έχει τερματιστεί στα τέλη Μαρτίου του 2020 και η αγορά 100 και πλέον αεροσκαφών του τύπου, που σκοπός ήταν να μετατραπεί στο κύριο μαχητικό της τουρκικής ΠΑ, ακυρώνεται.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024