Αναζητά «εναλλακτικές» για τα F-35 η Τουρκία
Όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου η Τουρκία θα αναζητήσει άλλα πολεμικά αεροσκάφη αν δεν μπορέσει να αγοράσει από τις ΗΠΑ τα F-35.
Σε αναζήτηση εναλλακτικών περιπτώσεων για την αγορά πολεμικών αεροσκαφών αναμένεται να εισέλθει η Άγκυρα, αν η Ουάσινγκτον αποφασίσει τον αποκλεισμό της από το πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών F-35 μετά την αγορά του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, η χώρα χρειάζεται οπωσδήποτε σύγχρονα πολεμικά αεροσκάφη. «Αν δεν μπορούμε να αγοράσουμε F-35, θα αναζητήσουμε εναλλακτικές», τόνισε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας από το Ταλίν της Εσθονίας όπου βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη.
Παράλληλα, η Άγκυρα χαρακτηρίζει «άδικη» την αμερικανική απόφαση αποκλεισμού της από το πρόγραμμα των F-35, απόφαση που έλαβε η Ουάσινγκτον έπειτα από την αγορά των S-400.
Συνεχίζεται η διαδικασία παράδοσης των S-400
Μια δεύτερη συστοιχία του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος άρχισε να παραδίδεται αυτή την εβδομάδα στην Τουρκία, και θα συνεχιστεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία είχε παραγγείλει πάνω από 100 αεροσκάφη F-35. Ωστόσο, οι ΗΠΑ ανέστειλαν τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα του «αόρατου» μαχητικού σε αντίδραση για την αγορά εκ μέρους της Τουρκίας του ρωσικού S-400. Οι ΗΠΑ έχουν επανειλημμένα δηλώσει πως η Τουρκία δεν μπορεί να έχει παράλληλα τους S-400 και τα F-35.
Επισκεπτόμενος χθες Τρίτη την ρωσική πρωτεύουσα για μια διεθνή αεροπορική επίδειξη, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαβεβαίωσε ότι η Άγκυρα είναι πρόθυμη να συνεχίσει τη συνεργασία της με τη Μόσχα στην αμυντική βιομηχανία.
- Η Άρσεναλ «καθάρισε» τη Σάντερλαντ, ξέφυγε στο +9 και… περιμένει (3-0) – Εύκολο διπλό για την Τσέλσι (1-3)
- When Easter Bonus is Paid and How it is Calculated
- Τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2026: Ένας φόρος τιμής στον Αρμάνι στα χρώματα της Ιταλίας
- ΑΕΛ Novibet – Παναιτωλικός 1-4: Νίκη – βαθιά «ανάσα» για την ομάδα του Αγρινίου (vid)
- Συναγερμός για πλημμύρες στην περιοχή του Διδυμότειχου – Υπερχείλισαν τα φράγματα της Βουλγαρίας
- Δένδιας: Στόχος οι συνεργασίες του ινδικού αμυντικού οικοσυστήματος με το ελληνικό – Τι είπε για ΝΑΤΟ και Ευρώπη





