Ο Τραμπ συνδέει τη στάση της Κίνας στο Χονγκ Κονγκ με τη συμφωνία για το εμπόριο
«Θεωρώ ότι θα είναι πολύ δύσκολο να κλείσουμε συμφωνία, αν ασκήσουν βία... » δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Χονγκ Κονγκ λόγω των διαδηλώσεων και το ενδεχόμενο καταστολής τους από τις κινεζικές δυνάμεις ασφαλείας.
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε χθες Κυριακή την κυβέρνηση της Κίνας ότι εάν προχωρήσει σε σκληρή καταστολή των διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ, κατά τρόπο παρόμοιο με την πάταξη του ξεσηκωμού της Πλατείας Τιενανμέν, οι πιθανότητες σύναψης διμερούς συμφωνίας για το εμπόριο θα εκμηδενιστούν.
«Θα είναι πολύ δύσκολο»
«Θεωρώ ότι θα είναι πολύ δύσκολο να κλείσουμε συμφωνία, αν ασκήσουν βία (…), αν υπάρξει νέα Τιενανμέν», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε δημοσιογράφους στο Νιου Τζέρσεϊ πριν επιβιβαστεί στο προεδρικό αεροσκάφος, μερικές ώρες αφότου σημειώθηκαν νέες διαδηλώσεις στην άλλοτε βρετανική αποικία.
Πηγή: ΑΠΕ
- Γαλλία-Αγγλία 4-6: Απίστευτο ματς, οι Άγγλοι προηγήθηκαν 4-0 και παραλίγο να χάσουν την τρίτη θέση
- Ο Τραμπ ζητά από την CENTCOM να ανοίξουν οι «πύλες της κολάσεως» κατά του Ιράν
- Κυβερνοεπίθεση στον ιστότοπο της κενυατικής προεδρίας – Οι χάκερ ζητούσαν ως λύτρα 5 bitcoin
- Βραζιλία: Το Ανώτατο Δικαστήριο απαγόρευσε στον Μιλέι να επισκεφθεί τον πρώην πρόεδρο Μπολσονάρο
- Πυρκαγιές στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη – Εκκενώθηκαν ισραηλινοί οικισμοί
- Τουριστικό «μπαμ» λόγω Μουντιάλ
- Άλλαξαν μωρά στο μαιευτήριο και το λάθος έγινε αντιληπτό μετά από 38 χρόνια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442