Εκατοντάδες μέλη της Ένοπλης αστυνομίας του Λαού της Κίνας συνεχίζουν τις ασκήσεις ετοιμότητας έξω από το γήπεδο της Shenzhen, την ώρα που οι διαμαρτυρίες και οι διαδηλώσεις των πολιτών του Χονγκ Κονγκ συνεχίζονται.

Παράλληλα ο πρωτοστάτης των διαδηλωτών με το όνομα Ah Lung έγινε το σύμβολο της δυσαρεστημένης νεολαίας που βρίσκεται ένα βήμα πριν την επανάσταση.

Στην πόλη οι διαδηλωτές ετοιμάζονται να διαμαρτυρηθούν κατά της τοπικής κυβέρνησης και της αρχής «μια χώρα, δυο συστήματα» για ενδέκατο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο. Οι αρχές έχουν επιτρέψει τη διεξαγωγή μιας και μόνο διαδήλωσης στο επιχειρηματικό κέντρο της πόλης ωστόσο οι νέοι δηλώνουν πως δεν πρόκειται να υποχωρήσουν.

Όπως λένε, τα δακρυγόνα και η βία των αστυνομικών αρχών δεν τους τρομάζουν.

Σε μια διαφορετική εξέλιξη, οι συνεχιζόμενες διαδηλώσει στο Χονγκ Κονγκ είχαν ένα απρόσμενο αποτέλεσμα: την πρώτη παραίτηση διευθυντή μεγάλης εταιρείας.

Πρόκειται για τον διευθύνοντα σύμβουλο της αεροπορικής εταιρείας του Χονγκ Κονγκ Cathay Pacific, υπάλληλοι της οποίας κατηγορήθηκαν από το Πεκίνο για συμμετοχή στις μαζικές διαμαρτυρίες στο αεροδρόμιο της πόλης.

Πηγή: onetv.gr

Γράψτε το σχόλιο σας