Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα σύλληψη ατόμου για πυρκαγιές στο Παλαιοχώρι Αρκαδίας

Νέα σύλληψη ατόμου για πυρκαγιές στο Παλαιοχώρι Αρκαδίας

Πρόκειται για την πέμπτη σύλληψη για εμπρησμό για αυτήν την εβδομάδα.

Συνελήφθη σήμερα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), 24χρονος ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση για τρείς εστίες πυρκαγιάς σε δασική έκταση στην περιοχή Παλαιοχωρίου, του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, στο Νομό Αρκαδίας.

Ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ενώπιον του οποίου θα οδηγηθεί σήμερα ο προαναφερόμενος.

Συλλήψεις για εμπρησμούς σε Καλαμάτα, Ηλεία και Χίο

Άλλοι τέσσερις εμπρηστές συνελήφθησαν την Τετάρτη και την Πέμπτη σε Καλαμάτα, Ηλεία και Χίο.

Καταρχάς, ένας 52χρονος συνελήφθη και κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση για διαδοχικές εστίες πυρκαγιάς σε δασική έκταση στην Παλαιά Εθνική Οδό Καλαμάτας – Τριπόλεως και σε ξερά χόρτα σε πρανές της Παλαιάς Εθνικής Οδού Τσακώνας – Καλού Νερού, του δήμου Οιχαλίας, στη Μεσσηνία, σύμφωνα με την πυροσβεστική. Η προσαγωγή του φερόμενου ως δράστη πραγματοποιήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. και εν συνεχεία, η σύλληψή του από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας.

Επίσης συνελήφθησαν την Τετάρτη, 14 Αυγούστου, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, σε συνεργασία με υπαλλήλους του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χίου, δύο αλλοδαποί, ως υπαίτιοι πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση σε δασική έκταση, στη θέση Μεγάλη Βίγλα – Κακιά Λαγκάδα, της περιοχής Πάρπαντα, της Δ.Ε. Καρδαμύλων, στη Χίο.

Οι αρχές πραγματοποίησαν μία ακόμη σύλληψη για εμπρησμό. Την Τετάρτη συνελήφθη 58χρονος ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση, για την πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Παλαιοβαρβάσαινα του δήμου Πύργου, στην Ηλεία. Η σύλληψη του πραγματοποιήθηκε από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, με την συνδρομή κλιμακίου Κ.Α.Ε.Ε Δυτικής Ελλάδας. Μάλιστα, κατά την προσαγωγή του στην υπηρεσία με όχημα της Πυροσβεστικής σημειώθηκε βίαιο επεισόδιο, καθώς ο άνδρας όρμησε με απίστευτη μανία στον οδηγό και τους άλλους δύο πυροσβέστες, χτυπώντας τους. Ο οδηγός στην προσπάθειά του να τον αποφύγει και να αμυνθεί, σταμάτησε απότομα το όχημα με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με άλλο υπηρεσιακό όχημα που ακολουθούσε ακριβώς πίσω.

Sports in

Ολυμπιακός: Οι 11 του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τον Άρη (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αναμέτρηση στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024