Πτώση στο Χρηματιστήριο – «Γκρεμίζονται» οι τραπεζικές μετοχές
O Γενικός Δείκτης Τιμών, στις 13:55, διαμορφώνεται στις 824,69 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,85%
Ισχυρές πιέσεις δέχονται οι τιμές των μετοχών, με την αγορά να υποχωρεί προς τα επίπεδα των 820 μονάδων, υπό το βάρος των ρευστοποιήσεων στις τραπεζικές μετοχές. Κόντρα στην πτώση κινείται η μετοχή της ΔΕΗ.
O Γενικός Δείκτης Τιμών, στις 13:55, διαμορφώνεται στις 824,69 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,85%.
Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 847,12 μονάδες (+0,82%) και κατώτερη τιμή στις 822,03 μονάδες (-21,7%).
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 31,75 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,91%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 2,61%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΔΕΗ (+2,54%), της Τιτάν (+0,31%) και της Σαράντης (+0,30%).
Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (-5,14%), της Εθνικής (-4,62%), της Alpha Bank (-4,38%) της Viohalco (-3,83%) και της Eurobank (-3,22%).
Από τους επιμέρους δείκτες, άνοδο σημειώνει μόνο ο δείκτης του Εμπορίου (+1,60%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (-6,22%) και των Τραπεζών (-5,15%).
Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Alpha Bank και η Εθνική με 2.528.073 και 2.228.471 μετοχές, αντιστοίχως.
Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Εθνική με 4,873 εκατ. ευρώ και η Alpha Bank με 3,574 εκατ. ευρώ.
Ανοδικά κινούνται 20 μετοχές, 90 πτωτικά και 9 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Παΐρης +29,71% και Inform Λύκος +10,20%.
Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: ΑΝΕΚ -19,87% και Λεβεντέρης(κ) -19,35%.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Χωρίς ανακοινώσεις η σύσκεψη για την ευλογιά στο Μαξίμου – Μέτρα προσεχώς…
- Ισπανία: Τρένο συγκρούστηκε με γερανό
- Κακοκαιρία: Γυναίκα παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό της στη Βάρη – Έμεινε για τρεις ώρες σε ένα δέντρο
- Έκτακτη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των καταστροφών στο Δήμο Γλυφάδας
- Το ταξίδι του Ολυμπιακού στην Πόλη μέσα από το βίντεο της ΚΑΕ (vid)
- Ποιοι Beatles; Ο Ρόμπι Γουίλιαμς είναι έτοιμος να σπάσει το ρεκόρ των Σκαθαριών που κρατάει 25 χρόνια
- Πώς έγινε η τραγωδία στο Άστρος – Πατέρας ενός 9χρονου παιδιού ο λιμενικός που παρασύρθηκε από τα κύματα
- ΠΑΣΟΚ: «Βαριά εκτεθειμένη η κυβέρνηση μετά την απόφαση της Ευρωβουλής για τη Mercosur» λέει ο Τσουκαλάς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)

























![Ποιες χώρες «ψηφίζουν» Ελλάδα [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/emy-nguyen-nraoaugXsiw-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442