Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ικαρία: Πρώτο θέμα στα βρετανικά μέσα η υπόθεση της Natalie Christopher - Φως στις συνθήκες θανάτου της

Ικαρία: Πρώτο θέμα στα βρετανικά μέσα η υπόθεση της Natalie Christopher – Φως στις συνθήκες θανάτου της

Πρώτο θέμα στα βρετανικά μέσα είναι ο θάνατος της 34χρονης Natalie Christopher, η οποία βρέθηκε νεκρή το απόγευμα της Τετάρτης από πυροσβέστη εθελοντή.

Πρώτο θέμα στα βρετανικά μέσα είναι ο θάνατος της 34χρονης Natalie Christopher, η οποία βρέθηκε νεκρή το απόγευμα της Τετάρτης από πυροσβέστη εθελοντή.

Όπως επιβεβαίωσε και η Ελληνική Αστυνομία, η 34χρονη αστροφυσικός εντοπίστηκε νεκρή σε δύσβατη χαράδρα βάθους 20 μέτρων και σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το ξενοδοχείο που διέμενε μαζί με τον 38χρονο Κύπριο σύντροφό της.

Ο εθελοντής που εντόπισε το πτώμα ανέφερε πως η γυναίκα ήταν καταπλακωμένη από βράχο στη χαράδρα στη θέση « Έξω Φάρος» της περιοχής Κεραμέ στον Άγιο Κήρυκο, όπου εστιάζονταν εξ΄αρχής οι έρευνες λόγω του σήματος που εξέπεμπε το κινητό της.

Το θρίλερ στην Ικαρία είναι εκτός από τα ελληνικά σάιτ, πρώτο θέμα και στα βρετανικά.

Η Daily Mail μάλιστα επισημαίνει πως η Natalie Christopher έπεσε στην χαράδρα βάθους 20 μέτρων κατά την διάρκεια αυτοσχέδιας αναρρίχησης στην Ικαρία χωρίς να έχει μαζί της τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Τα ξένα μέσα μάλιστα κάνουν ιδιαίτερη αναφορά στο κινητό τηλέφωνο της νεκρής αστροφυσικού, το οποίο παρ΄όλο που φαινόταν να είχε κλείσει το βράδυ της Δευτέρας, για άγνωστο λόγο μέχρι στιγμής το πρωί της Τρίτης εξέπεμπε σήμα.

Εν τέλει σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το τηλέφωνο βρέθηκε πάνω  στην άτυχη γυναίκα, ενώ τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως ο θάνατος της ήταν ακαριαίος.

Δείτε τους τίτλους των Βρετανικών μέσων:

Η εξαφανισμένη Νάταλι Κρίστοφερ βρέθηκε νεκρή αφού δεν έδωσε σημεία ζωή όταν πήγε για τζόκινγκ στην Ικαρία, γράφει η The Sun. 

Η Βρετανίδα αστροφυσικός Νάταλι Κρίστοφερ σκοτώθηκε κατά την διάρκεια αναρρίχησης  σε δύσβατη περιοχή χωρίς εξοπλισμό, θεωρεί η αστυνομία. Βρέθηκε σε χαράδρα 65 ποδιών στο ελληνικό νησί, Ικαρία, αναφέρει χαρακτηριστικά η Daily Mail. 

Από την άλλη πλευρά οι The Times αναφέρουν πως το πτώμα της Βρετανίδας επιστήμονα βρέθηκε σε ελληνικό νησί. 

 Τέλος, η Independent αναφέρει στον τίτλο της: Natalie Christopher: Η εξαφανισμένη επιστήμονας βρέθηκε νεκρή στο ελληνικό νησί, Ικαρία.

Αύριο η αυτοψία ιατροδικαστή

Στο σημείο όπου βρέθηκε θα παραμείνει τη νύχτα η σορός της 34χρονης Βρετανίδας αστροφυσικού, Νάταλι Κρίστοφερ, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο σε χαράδρα στην Ικαρία.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, η περιοχή έχει αποκλειστεί και φυλάσσεται, ενώ αύριο το πρωί θα μεταβούν από την Αθήνα, ιατροδικαστής και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να γίνει αυτοψία επί τόπου, και να ερευνηθεί ο χώρος του συμβάντος.

Υπενθυμίζεται ότι η 34χρονη, βρέθηκε πλακωμένη από βράχο μέσα σε χαράδρα βάθους 20 μέτρων. Εξετάζεται η εκδοχή να έπεσε, είτε κατά τη διάρκεια κατάβασης ή κατά τη διάρκεια ανάβασης μαζί με τον βράχο που την καταπλάκωσε.

Ωστόσο, για τα ακριβή αίτια θανάτου θα αποφανθεί ο ιατροδικαστής μετά τη νεκροψία και νεκροτομή που θα γίνει πιθανότατα στην Αθήνα, όπου θα μεταφερθεί η σορός μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας.

Το ευχαριστώ του συντρόφου της

Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους συμμετείχαν στις έρευνες εντοπισμού της Νάταλι Κρίστοφερ στην Ικαρία έστειλε ο Κύπριος σύντροφός της.

Σύμφωνα με ανάρτηση ενός από τους εθελοντές που συμμετείχαν στις έρευνες, του Βαγγέλη Κριαρά, ο Κυριάκος, ο άνδρας που είχε σχέση με την άτυχη Αγγλίδα αστροφυσικό Natalie Christopher που βρέθηκε νεκρή σε χαράδρα στην Ικαρία, θέλησε να ευχαριστήσει όσους συνέβαλαν στον εντοπισμό της.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κριαράς ανάρτησε τη στιχομυθία του με τον Κύπριο και σύντροφο της 34χρονης. «Να πεις σε όλους τους λεβέντες που βοήθησαν ένα μεγάλο ευχαριστώ. Πολιτική προστασία, εθελοντές πυροσβέστες… Ευχαριστώ» φέρεται να έγραψε ο Κύπριος σύμφωνα με την ανάρτηση.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10215132711811842&set=a.2892727357953&type=3

Το χρονικό της τραγωδίας στην Ικαρία

H 34χρονη Βρετανίδα αγνοούνταν από το μεσημέρι της Δευτέρας καθώς σύμφωνα με τον σύντροφό της, πήγε για τρέξιμο και έκτοτε όμως δεν είχε δώσει σημεία ζωής.

Η 34χρονη είχε επισκεφτεί την Ικαρία στις 3 Αυγούστου με τον 38χρονο Κύπριο σύντροφό της.

Το ζευγάρι προγραμμάτιζε να αναχωρήσει χθες Δευτέρα για την Κύπρο μέσω Αθήνας.

Το πρωί της Δευτέρας, όμως, όταν ξύπνησε ο Κύπριος σύντροφος, τηλεφώνησε στην 34χρονη γιατί έλειπε και εκείνη του ανέφερε μέσω μηνύματος ότι είχε πάει για τρέξιμο.

Η ώρα περνούσε και η 34χρονη έκτοτε δεν σήκωσε ξανά το τηλέφωνό της. Ετσι, ο σύντροφός της δήλωσε την εξαφάνισή της, στις 12:40 της Δευτέρας.

Οι έρευνες από την αστυνομία για την ανεύρεση της αγνοούμενης είχαν ξεκινήσει αμέσως, ενώ στο νησί είχε κληθεί από την Αθήνα και ελικόπτερο της Πυροσβεστικής για να βοηθήσει στην εύρεση της αγνοούμενης.

Στις έρευνες συμμετείχε και το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙΔΑΠ) της ΕΛΑΣ που έφθασε χθες στην Ικαρία με ελικόπτερο που διέθεσε ο στρατός.

Συγκεκριμένα, το κλιμάκιο είχε φτάσει στην Ικαρία προκειμένου να δώσει λύση στο μυστήριο με το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της νεαρής γυναίκας, το οποίο ενώ έδειχνε ότι ήταν κλειστό από προχθές το απόγευμα, ξαφνικά την Τρίτη εξέπεμψε ξανά σήμα από κεραία των Φούρνων Ικαρίας, που είναι απέναντι από την περιοχή Κεραμέ Αγίου Κηρύκου, όπου γίνονταν έρευνες.

Συνολικά στην έρευνα συμμετείχαν 20 άτομα από επίλεκτη ομάδα της ΕΛΑΣ, άλλοι 50 αστυνομικοί από την υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ συνέδραμαν άλλοι 30 εθελοντές πυροσβέστες.

Η τελευταία ανάρτηση πριν την εξαφάνιση

Μία φωτογραφία από την παραλία Σεϋχέλλες της Ικαρίας με την λεζάντα «υπέροχο μέρος για κολύμπι και αναρρίχηση, θα ήθελα να ξαναέρθω» ήταν η τελευταία ανάρτηση της  35χρονης.

Η Βρετανίδα τουρίστρια ανέβασε τις φωτογραφίες στους λογαριασμούς της στα social media την Κυριακή το βράδυ, στις 21.05, από την τοποθεσία Εύδηλος.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024