Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ικαρία: Νεκρή βρέθηκε η 35χρονη αστροφυσικός

Ικαρία: Νεκρή βρέθηκε η 35χρονη αστροφυσικός

Νεκρή βρέθηκε η 35χρονη Αγγλοκύπρια αστροφυσικός που αγνοούνταν στην Ικαρία

Τραγικό επίλογο είχε η υπόθεση εξαφάνισης της 35χρονης αστροφυσικού Νάταλι Κρίστοφερ, καθώς βρέθηκε νεκρή το απόγευμα της Τετάρτης.

Η σορός της κοπέλας, τα ίχνη της οποίας αγνοούνταν από το μεσημέρι της Δευτέρας, βρέθηκε σε χαράδρα περίπου ενάμιση χιλιόμετρο από το ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε μαζί με τον σύντροφό της.

Πυροσβέστες, αστυνομικοί και εθελοντές είχαν «σαρώσει» την περιοχή για τον εντοπισμό της. Τη σορό φαίνεται να εντόπισε εθελοντής πυροσβέστης.

Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να φτάσουν στο σημείο ειδικά κλιμάκια της Αστυνομίας και του Λιμενικού και θα προσπαθήσουν να ανασύρουν τη σορό προκειμένου να γίνει και η τυπική αναγνώρισή της από τον σύντροφό της.

Το χρονικό της εξαφάνισης

H 34χρονη Βρετανίδα αγνοούνταν από το μεσημέρι της Δευτέρας καθώς σύμφωνα με τον σύντροφό της, πήγε για τρέξιμο και έκτοτε όμως δεν είχε δώσει σημεία ζωής.

Η 34χρονη είχε επισκεφτεί την Ικαρία στις 3 Αυγούστου με τον 38χρονο Κύπριο σύντροφό της.

Το ζευγάρι προγραμμάτιζε να αναχωρήσει χθες Δευτέρα για την Κύπρο μέσω Αθήνας.

Το πρωί της Δευτέρας, όμως, όταν ξύπνησε ο Κύπριος σύντροφος, τηλεφώνησε στην 34χρονη γιατί έλειπε και εκείνη του ανέφερε μέσω μηνύματος ότι είχε πάει για τρέξιμο.

Η ώρα περνούσε και η 34χρονη έκτοτε δεν σήκωσε ξανά το τηλέφωνό της. Ετσι, ο σύντροφός της δήλωσε την εξαφάνισή της, στις 12:40 της Δευτέρας.

Οι έρευνες από την αστυνομία για την ανεύρεση της αγνοούμενης είχαν ξεκινήσει αμέσως, ενώ στο νησί είχε κληθεί από την Αθήνα και ελικόπτερο της Πυροσβεστικής για να βοηθήσει στην εύρεση της αγνοούμενης.

Στις έρευνες συμμετείχε και το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙΔΑΠ) της ΕΛΑΣ που έφθασε χθες στην Ικαρία με ελικόπτερο που διέθεσε ο στρατός.

Συγκεκριμένα, το κλιμάκιο είχε φτάσει στην Ικαρία προκειμένου να δώσει λύση στο μυστήριο με το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της νεαρής γυναίκας, το οποίο ενώ έδειχνε ότι ήταν κλειστό από προχθές το απόγευμα, ξαφνικά την Τρίτη εξέπεμψε ξανά σήμα από κεραία των Φούρνων Ικαρίας, που είναι απέναντι από την περιοχή Κεραμέ Αγίου Κηρύκου, όπου γίνονταν έρευνες.

Συνολικά στην έρευνα συμμετείχαν 20 άτομα από επίλεκτη ομάδα της ΕΛΑΣ, άλλοι 50 αστυνομικοί από την υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ συνέδραμαν άλλοι 30 εθελοντές πυροσβέστες.

Ομάδα επίλεκτων της ΕΛ.ΑΣ στην επιχείρηση

Ήδη από την Τρίτη έφτασε στο νησί το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙΔΑΠ) της ΕΛ.ΑΣ με ελικόπτερο που διέθεσε ο στρατός.

Οι εξειδικευμένοι αστυνομικοί του κλιμακίου ήταν εφοδιασμένοι με ειδικό εξοπλισμό γεωεντοπισμού, προκειμένου να δοθεί λύση στο μυστήριο με το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της νεαρής γυναίκας, το οποίο ενώ έδειχνε ότι ήταν κλειστό από προχθές το απόγευμα, ξαφνικά την Τρίτη εξέπεμψε ξανά σήμα από κεραία των Φούρνων Ικαρίας, που είναι απέναντι από την περιοχή Κεραμέ Αγίου Κηρύκου.

Αμέσως, έγινε προσπάθεια γεωεντοπισμού από την εταιρεία της κινητής τηλεφωνίας, η οποία δεν απέφερε καρπούς, γι’ αυτό κρίθηκε απαραίτητη η μετάβαση στην Ικαρία του κλιμακίου της ΔΙΔΑΠ.

Συνολικά στην περιοχή επιχείρησαν ομάδες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Η επίλεκτη ομάδα της ΕΛ.ΑΣ αποτελούνταν από 20 άτομα, ενώ στην επιχείρηση συνέδραμαν άλλοι 30 εθελοντές πυροσβέστες.

Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν από ξηράς, θαλάσσης και αέρος ενώ υπήρχε ταυτόχρονη συνεννόηση και με τα γραφεία της Αστυνομίας Βορείου Αιγαίου.

Η τελευταία ανάρτηση πριν την εξαφάνιση

Μία φωτογραφία από την παραλία Σεϋχέλλες της Ικαρίας με την λεζάντα «υπέροχο μέρος για κολύμπι και αναρρίχηση, θα ήθελα να ξαναέρθω» ήταν η τελευταία ανάρτηση της  35χρονης.

Η Βρετανίδα τουρίστρια ανέβασε τις φωτογραφίες στους λογαριασμούς της στα social media την Κυριακή το βράδυ, στις 21.05, από την τοποθεσία Εύδηλος.

Φωτογραφίες από το σημείο που βρέθηκε νεκρή η 34χρονη

Εικόνες από το τόπο που βρέθηκε νεκρή η 34 χρονη Βρετανή Αστροφυσικός, που αγνοούνταν στην Ικαρία από το πρωινό της Δευτέρας 5 Αυγούστου, δημοσίευσε το τοπικό site ikariaki.gr.

Η τοποθεσία που βρέθηκε η Αγγλίδα αστροφυσικός ονομάζεται Έξω Φάρος.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024