Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ικαρία: Στο νησί ειδικό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. για την 35χρονη - Μυστήριο με το σήμα του κινητού

Ικαρία: Στο νησί ειδικό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. για την 35χρονη – Μυστήριο με το σήμα του κινητού

Μυστήριο συνεχίζει να καλύπτει την εξαφάνιση της 35χρονης βρετανίδας αστροφυσικού στην Ικαρία καθώς συμπληρώθηκαν σήμερα 48 ώρες από τη στιγμή που χάθηκαν τα ίχνη της στο νησί

Μυστήριο συνεχίζει να καλύπτει την εξαφάνιση της 35χρονης βρετανίδας αστροφυσικού στην Ικαρία καθώς συμπληρώθηκαν σήμερα 48 ώρες από τη στιγμή που χάθηκαν τα ίχνη της στο νησί.

Από χθες το βράδυ έχει μεταβεί στην Ικαρία, με ελικόπτερο που διέθεσε ο στρατός, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙΔΑΠ) της ΕΛ.ΑΣ., με ειδικό εξοπλισμό γεωεντοπισμού, προκειμένου να εντοπίσει το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της νεαρής γυναίκας.

Το μυστήριο με το σήμα του κινητού

Οι ειδικοί της αστυνομίας θα προσπαθήσουν να λύσουν το μυστήριο του κινητού τηλεφώνου, το οποίο, ενώ έδειχνε ότι ήταν κλειστό από προχθές το απόγευμα, ξαφνικά χθες έδωσε ξανά σήμα από κεραία των Φούρνων Ικαρίας, που είναι απέναντι από την περιοχή Κεραμέ Αγίου Κηρύκου, όπου εντοπίζονται οι έρευνες.

Αμέσως, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, έγινε προσπάθεια γεωεντοπισμού από την εταιρεία της κινητής τηλεφωνίας, η οποία δεν απέφερε καρπούς, γι’ αυτό κρίθηκε απαραίτητη η μετάβαση στην Ικαρία του κλιμακίου της ΔΙΔΑΠ.

Παράλληλα, συνεχίζονται, από αστυνομικούς, πυροσβέστες και εθελοντές, οι έρευνες, με τη συνδρομή και ελικοπτέρου της αστυνομίας στη δύσβατη περιοχή Κεραμέ, ενώ με τη φωτογραφία της αστροφυσικού αναζητούν ταυτόχρονα κάποιον άνθρωπο που μπορεί να την είδε και ίσως να βοηθήσει στον εντοπισμό της.

Πού επικεντρώνονται οι έρευνες

Το πρωί της Τετάρτης, μίλησε στο OPEN TV ο επικεφαλής διασωστών Ικαρίας Μιχάλης Χριστοδούλου ο οποίος γνωστοποίησε σε ποιο σημείο βρίσκονται οι έρευνες.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι διασώστες βρέθηκαν στις περιοχές όπου εξέπεμψε σήμα για τελευταία φορά το κινητό όμως δεν βρήκαν εκεί την κοπέλα. Το τελευταίο στίγμα που εξέπεμψε το κινητό βρισκόταν  πολύ κοντά στο ξενοδοχείο όπου διέμενε το ζευγάρι, ενώ όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το κινητό δεν έκλεισε ποτέ.

Όπως εκτιμά ο κ. Χριστοδούλου το κινητό βρίσκεται σε μια περιοχή αρκετά κοντά στο ξενοδοχείο (5-10 λεπτά), η οποία είναι θαμνώδεις και σήμερα αναμένεται να γίνει μια ενδελεχής έρευνα στο σημείο.

Οι κηλίδες αίματος και η μαρτυρία της καμαριέρας

Εν τω μεταξύ, εξελίξεις με τις κηλίδες αίματος που βρέθηκαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε το ζευγάρι, αναμένονται τις επόμενες ώρες.

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου ανέφερε  ότι «εντοπίστηκαν λίγες κηλίδες αίματος σε τρία διαφορετικά σημεία. Εντοπίστηκαν λίγες κηλίδες αίματος στο μαξιλάρι, στο σεντόνι καθώς και μπροστά από τον καθρέφτη».

Το αίμα, σύμφωνα με πληροφορίες,  φαίνεται να προέρχεται από ρινορραγία και αυτό που μένει να εξακριβώσουν οι αρχές είναι αν προέρχεται από κάποια φυσική ρινορραγία ή μετά από χτύπημα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες,  θα γίνει εξέταση DNA στα ευρήματα, ενώ έχει ζητηθεί και άρση τηλεφωνικού απορρήτου του συντρόφου της 35χρονης αστροφυσικού, ώστε να εξακριβωθούν οι τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε τις κρίσιμες ώρες της εξαφάνισης της.

Η υπόθεση άρχισε να περιπλέκεται ακόμη περισσότερο, όταν η καμαριέρα του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε το ζευγάρι αποκάλυψε ότι το προηγούμενο βράδυ της εξαφάνισης άκουσε φωνές από το δωμάτιο. «Άκουσα κάποιες φωνές το προηγούμενο βράδυ. Σε έλεγχο μου στο δωμάτιο διαπίστωσα ότι υπήρχε σεντόνι απλωμένο στον καναπέ του υπνοδωματίου, κάτι που ίσως παραπέμπει στο συμπέρασμα ότι το ζευγάρι κοιμήθηκε σε ξεχωριστούς χώρους το προηγούμενο βράδυ», είπε.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024